Pyhä, paha ruoka -keskustelutilaisuus 21.4.

Pyhä, paha ruoka -kirjan kansi

Tervetuloa keskustelemaan Virpi Mäkisen, Heikki Pesosen ja Risto Uron toimittamasta Pyhä, paha ruoka -kirjasta Helsingin yliopiston teologisen tiedekunnan tiedekuntasaliin (Vuorikatu 3, 5. krs) perjantaina 21.4. klo 16.00 alkaen. Tilaisuudessa kirjan toimittajat kertovat teoksen sisällöstä ja tavoitteista ja Gaudeamuksen kustannusjohtaja Leena Kaakinen esittää kustantajan tervehdyksen.

Tarjoilujen mitoittamisen vuoksi ilmoittautumisia toivotaan ke 19.4. mennessä osoitteeseen risto.uro@helsinki.fi

Uskonnot ohjaavat monin tavoin, mitä, miten ja milloin ihmiset syövät. Ruoka kuuluu rituaaleihin ja juhliin, se on pyhää tai jyrkästi kiellettyä ja sen kautta pyritään tiiviimpään yhteyteen jumalan kanssa. Toisaalta joskus kuulee sanottavan, että ruoka on uusi uskonto: esimerkiksi tietynlaisen ruokavalion noudattaminen voi muistuttaa uskonnollisten oppien seuraamista. Ruokaan kietoutuu myös paljon elämänkatsomuksellisia ja eettisiä kysymyksiä, jotka ovat saaneet entistä enemmän kaikupohjaa ekokriisin aikakaudella.

Juuri julkaistussa Pyhä, paha ruoka -kirjassa asiantuntijat uskonnon ja kulttuurin tutkimuksen sekä teologian eri aloilta tarkastelevat ruokaa uskonnon ja etiikan tutkimuksen välinein. Teos johdattaa kattavasti eri uskontojen ruokakulttuureihin ja niiden keskeisiin ideoihin, joita valaisevat esimerkit niin menneisyydestä kuin nykyajastakin. Lisäksi tarkastellaan, miten ruokaan liittyvät eettiset valinnat ja niiden taustalla olevat arvot suhteutuvat uskontojen opetuksiin hyvästä elämästä ja ihmisen roolista eliökunnassa.

Lue myös nämä

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top