Kirjat

Markus Kantola

Jakautunut kansakunta

Yhdysvaltojen poliittinen historia Richard Nixonista Barack Obamaan

Jakautunut kansakunta

Kustantajan hinta

36,00 

Markus Kantola

Jakautunut kansakunta

Yhdysvaltojen poliittinen historia Richard Nixonista Barack Obamaan

Toisen maailmansodan jälkeen Yhdysvallat otti johtavan roolin poliittisena, taloudellisena ja kulttuurisena supervaltana.  Jakautunut kansakunta tarkastelee Yhdysvaltojen lähihistoriaa presidenttien kautta alkaen Richard Nixonista ja päättyen Barack Obaman toisen kauden loppuun.

Kirjan tiedot

2017
ISBN 9789524954198
Sidottu
438 sivua
KL 98.312, 32.18

Miksi Yhdysvaltain demokraattien sata vuotta dominoima etelä on nykyisin republikaanien väkevintä kannatusaluetta? Oliko Neuvostoliiton kaatumisen yhtenä syynä Ronald Reaganin innostus tieteiselokuviin?

Toisen maailmansodan jälkeen Yhdysvallat otti johtavan roolin poliittisena, taloudellisena ja kulttuurisena supervaltana. Sen presidentit ovat maailman vaikutusvaltaisimpina ihmisinä määrittäneet päätöksillään ja henkilökohtaisilla ominaisuuksillaan maan sisä- ja ulkopoliittista suuntaa huomattavasti enemmän kuin Yhdysvaltain muut poliittiset instituutiot tai suuryritykset.

Jakautunut kansakunta tarkastelee Yhdysvaltojen lähihistoriaa presidenttien kautta alkaen Richard Nixonista ja päättyen Barack Obaman toisen kauden loppuun. Ehdokkaiden persoonaa yhä voimakkaammin painottavassa mediassa uskottava imago ja yksinkertaiset ratkaisut ovat olleet avaimia menestykseen. Samalla tulenarat yhteiskunnalliset ja taloudelliset kysymykset ovat tiivistäneet poliittisia leirejä ja ajaneet kansalaiset yhä kauemmas toisistaan.

Kirjoittajat / toimittajat

Markus Kantola

Markus Kantola, FT, on johtamiseen erikoistunut Britannian ja Yhdysvaltojen politiikan tutkija ja teologi. Hän toimii yliopisto-opettajana Turun kauppakorkeakoulun Porin-yksikössä.

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top