Kirjat

Kalle Puolakka

Johdatus estetiikkaan ja taiteenfilosofiaan

Johdatus estetiikkaan ja taiteenfilosofiaan -kansi

Kustantajan hinta

34,00 

Kalle Puolakka

Johdatus estetiikkaan ja taiteenfilosofiaan

Johdatus estetiikkaan ja taiteenfilosofiaan pureutuu siihen, miten taide ja muut esteettiset ilmiöt kytkeytyvät tunteiden lisäksi tietoon ja ymmärrykseen.

Kirjan tiedot

2024
ISBN 9789523452619
Nidottu
310 sivua
KL 17.5, 11
Kansi: Perttu Lämsä

Meitä kaikkia kiinnostaa, miltä asiat tuntuvat, näyttävät, kuulostavat.

Esteettisyys ei kuitenkaan ole pelkkää pintaa ja aistimellista mielihyvää. Johdatus estetiikkaan ja taiteenfilosofiaan pureutuu siihen, miten taide ja muut esteettiset ilmiöt kytkeytyvät tunteiden lisäksi tietoon ja ymmärrykseen. Mitä hyötyä taiteesta on? Miksi taideteos saattaa synnyttää niin voimakkaita reaktioita? Voiko myös jokapäiväinen arkemme olla esteettistä?

Lukijaa kuljetetaan estetiikan peruskysymysten pariin lukuisten konkreettisten esimerkkien avulla, jotka ulottuvat klassisesta musiikista ja modernista romaanikirjallisuudesta poptaiteen kautta videopeleihin ja tieteiselokuviin.

Kirjassa kiistellään makuasioista ja tarkastellaan muun muassa kauneuden perimmäistä olemusta, luonnon esteettistä arvoa sekä estetiikkaan liittyviä valtasuhteita. Siinä sivussa elvytetään aiemmin kuolleeksi todettua taideteoksen tekijää ja hänen tarkoitusperiään sekä pohditaan, millaisia mahtoivat olla ihmiskunnan historian ensimmäiset taideteokset.

Kirjoittajat / toimittajat

 Kalle Puolakka

 Kalle Puolakka, FT, on estetiikan dosentti Helsingin yliopistossa.

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top