Kirjat

Kalle Puolakka

Johdatus estetiikkaan ja taiteenfilosofiaan

Johdatus estetiikkaan ja taiteenfilosofiaan -kansi

Kustantajan hinta

34,00 

Kalle Puolakka

Johdatus estetiikkaan ja taiteenfilosofiaan

Johdatus estetiikkaan ja taiteenfilosofiaan pureutuu siihen, miten taide ja muut esteettiset seikat kytkeytyvät niin tietoon ja ymmärrykseen kuin tunteisiinkin. Mitä hyötyä taiteesta on? Miksi taideteos saattaa synnyttää niin voimakkaita tunnereaktioita? Voiko myös jokapäiväinen arkemme olla esteettistä?

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 3/2024

ISBN 9789523452619
Nidottu
Noin 300 sivua
KL 17.5, 11
Kansi: Perttu Lämsä

Meitä kaikkia kiinnostaa, miltä asiat tuntuvat, näyttävät, kuulostavat.

Esteettisyys ei kuitenkaan ole pelkkää pintaa ja aistimellista mielihyvää. Johdatus estetiikkaan ja taiteenfilosofiaan pureutuu siihen, miten taide ja muut esteettiset seikat kytkeytyvät niin tietoon ja ymmärrykseen kuin tunteisiinkin. Mitä hyötyä taiteesta on? Miksi taideteos saattaa synnyttää niin voimakkaita tunnereaktioita? Voiko myös jokapäiväinen arkemme olla esteettistä?

Johdatus estetiikkaan ja taiteenfilosofiaan -teoksessa kiistellään makuasioista ja tarkastellaan muun muassa kauneuden perimmäistä olemusta, luonnon esteettistä arvoa ja postkolonialistista estetiikkaa. Siinä sivussa elvytetään aiemmin kuolleeksi todettua taideteoksen tekijää ja hänen tarkoitusperiään sekä pohditaan, mitä mahtoivat olla ihmiskunnan historian ensimmäiset taideteokset.

Kirjan konkreettiset esimerkit ulottuvat klassisesta musiikista ja modernista romaanikirjallisuudesta videopeleihin ja tieteiselokuviin.

Kirjoittajat / toimittajat

 Kalle Puolakka

 Kalle Puolakka, FT, on estetiikan dosentti Helsingin yliopistossa.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top