Kirjat

Arthur Schopenhauer

Tahdottoman tietämisen autuus

Estetiikka ja taiteenfilosofia

Tahdottoman tietämisen autuus -kansi

Kustantajan hinta

36,00 

Arthur Schopenhauer

Tahdottoman tietämisen autuus

Estetiikka ja taiteenfilosofia

Tahdottoman tietämisen autuus esittelee uudenlaisen tavan ymmärtää esteettistä kokemusta ja taidetta. Teos sisältää Arthur Schopenhauerin "Maailma tahtona ja mielteenä" (Die Welt als Wille und Vorstellung) -teoksen estetiikkaa käsittelevät osat.

Kirjan tiedot

2024
ISBN 9789523452657
Sidottu
350 sivua
Suomentanut Risto Pitkänen, alkuteos osia teoksesta Die Welt als Wille und Vorstellung (1818)
KL 17.5, 11
Kansi: Eeva Louhio

Arthur Schopenhauer tunnetaan erityisesti pessimistisestä elämänfilosofiastaan, jonka ytimessä ovat yllättäen estetiikka ja taidefilosofia. Schopenhauerin mukaan juuri estetiikka tarjoaa (hetkellisen) vapautuksen pessimismistä: se irrottaa ihmisen tahdon ja loputtoman haluamisen ikeestä ja avaa siten tien korkeimpaan tietoon.

Tahdottoman tietämisen autuus esittelee uudenlaisen tavan ymmärtää esteettistä kokemusta ja taidetta. Teos sisältää Schopenhauerin ”Maailma tahtona ja mielteenä” (Die Welt als Wille und Vorstellung) -teoksen estetiikkaa käsittelevät osat. Schopenhauer pohtii muun muassa taiteilijaneroa poikkeusyksilönä, joka avaa ideoiden maailmaa muille ihmisille, sekä tragedian huipentumista vapaaehtoiseen luopumiseen elämästä ja elämäntahdosta.

Schopenhauerin pessimistinen elämänfilosofia ja estetiikka ovat saaneet laajaa vastakaikua kirjailijoiden ja säveltäjien keskuudessa. Eloisalla ja perinteisen filosofian vaikeista käsitteistä vapaalla tyylillä esitettyihin ajatuksiin tutustuminen on tuskatonta myös kaikille muille elämän ja taiteen kysymyksiä pohtiville.

Kirjoittajat / toimittajat

Arthur Schopenhauer

Saksalainen Arthur Schopenhauer (1788–1860) oli yksi 1800-luvun merkittävimpiä filosofeja.

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top