Kirjat

Edmund Husserl

Kartesiolaisia mietiskelyjä

Johdatus fenomenologiaan

Kartesiolaisia mietiskelyjä

Kustantajan hinta

34,00 

Edmund Husserl

Kartesiolaisia mietiskelyjä

Johdatus fenomenologiaan

Saksalainen filosofi Edmund Husserl (1859-1938) piti kehittämäänsä fenomenologiaa filosofisena vallankumouksena. Kartesiolaisia mietiskelyjä on Husserlin tunnetuimpia yrityksiä esitellä ajatteluaan lukijakunnalle, jolle se ei ole entuudestaan tuttua.

Kirjan tiedot

2021
ISBN 9789523451315
Suomentanut Markku Lehtinen
Saks. alkuteos: Cartesianische Meditationen: Eine Einleitung in die Phänomenologie (1950)
Sidottu
228 sivua
KL 11.5

Saksalainen filosofi Edmund Husserl (1859–1938) piti kehittämäänsä fenomenologiaa filosofisena vallankumouksena – mutta miten saada muutkin vakuuttumaan asiasta? Alun perin vuonna 1931 ranskaksi ilmestynyt Kartesiolaisia mietiskelyjä on Husserlin tunnetuimpia yrityksiä esitellä ajatteluaan lukijakunnalle, jolle se ei ole entuudestaan tuttua.

Teoksen nimi viittaa modernin filosofian isäksi kutsutun René Descartesin tutkielmaan Mietiskelyjä ensimmäisestä filosofiasta. Descartesin tavoin Husserl etsii ehdottoman varmaa tietoa ja pyrkii luomaan uuden ”ensimmäisen filosofian”, universaalin tieteen, johon kaikki erityistieteet voisivat nojata. Uuden ajan filosofian valtavirtaa seuraten myös Husserl paikantaa varman tiedon lähteen tietoisuuteen itseensä, subjektiin, mutta radikalisoi samalla aiemmat käsitykset subjektiudesta.

Tietoisuuden eri tasojen ja kerrostumien erittelyn ohella Kartesiolaisten mietiskelyjen keskeistä antia ovat tutkimukset intersubjektiivisuuden mahdollisuudesta sekä fenomenologisen filosofian metodin eli fenomenologisen reduktion tarkastelu.

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Edmund Husserl

Edmund Husserl (1859–1938) oli saksalainen filosofi ja fenomenologian perustaja.
sydan-vihrea

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Vieritä ylös