Kirjat

Tarja Halonen, Kaisa Korhonen-Kurki, Jari Niemelä & Janna Pietikäinen (toim.)

Kestävyyden avaimet

Kestävyystieteen keinoin ihmisen ja luonnon yhteiseloon

Kestävyyden avaimet

Kustantajan hinta

36,00 

Tarja Halonen, Kaisa Korhonen-Kurki, Jari Niemelä & Janna Pietikäinen (toim.)

Kestävyyden avaimet

Kestävyystieteen keinoin ihmisen ja luonnon yhteiseloon

Maapallon ekologiset rajat ovat koetuksella ihmisen toiminnan vuoksi. Kestävyyden avaimet on ensimmäinen suomenkielinen yleisesitys kestävyystieteestä ja sen taustalla olevasta ajattelusta.

Maapallon ekologiset rajat ovat koetuksella ihmisen toiminnan vuoksi. Ilmaston ja ympäristön nopeat muutokset poikivat viheliäisiä ongelmia, jotka kietoutuvat yhteen monimutkaiseksi vyyhdeksi. Ihmisen ja luonnon yhteiseloon pureutuva kestävyystiede on tiedemaailman vastaus siihen, miten näitä ongelmia voitaisiin lähteä ratkomaan.

Kestävyyden avaimet on ensimmäinen suomenkielinen yleisesitys kestävyystieteestä ja sen taustalla olevasta ajattelusta. Teos esittelee kattavasti kestävyystieteen käsitteitä ja teorioita sekä keinoja, joiden avulla yhteiskunnan kestävyysmurros voisi toteutua. Samalla pohditaan, miten arjen toiminta, oppiminen, kulttuuriperintö ja taide edistävät kestävää elämäntapaa.

Ajankohtainen tietopaketti niin kansalaisille kuin päättäjille soveltuu myös oppikirjaksi yliopistoihin ja korkeakouluihin. Tutkimustiedon ohella mukana on puheenvuoroja esimerkiksi julkisen sektorin, liike-elämän ja järjestökentän toimijoilta.

Kirjoittajat / toimittajat

Tarja Halonen

Tarja Halonen toimi tasavallan presidenttinä 2000–2012 ja nykyään edistää kestävää kehitystä esimerkiksi YK:n Sustainable Development Solutions Networkin johtoneuvoston jäsenenä.

Kaisa Korhonen-Kurki

Kaisa Korhonen-Kurki, VTT, on ympäristöpolitiikan dosentti ja kestävyysmurroksen erikoistutkija Suomen ympäristökeskuksessa.

Jari Niemelä

Jari Niemelä (1957–2022), FT, oli kaupunkiekologian professori Helsingin yliopistossa sekä WWF:n hallituksen puheenjohtaja.

Janna Pietikäinen

Janna Pietikäinen, MMT, on vanhempi yliopistonlehtori ja kestävyystutkija sekä maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan varadekaani Helsingin yliopistossa.

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top