Kirjat

Marcus Tullius Cicero

Kirjeitä

Vuodet valtiomiehenä

Kirjeitä

Kustantajan hinta

38,00 

Marcus Tullius Cicero

Kirjeitä

Vuodet valtiomiehenä

Roomalaisen valtiomiehen ja puhujan Marcus Tullius Ciceron jälkivaikutus on ollut valtava. Häntä on pidetty paitsi latinankielisen proosan tärkeänä kehittäjänä myös koko eurooppalaisen humanismin edelläkävijänä. Ciceron kirjeet ovat ainutlaatuisia dokumentteja antiikin ajasta.

Kirjan tiedot

2021
ISBN 9789523451278
Suomentanut Veli-Matti Rissanen
Sidottu
Noin 650 sivua
KL 91.173

Roomalaisen valtiomiehen ja puhujan Marcus Tullius Ciceron jälkivaikutus on ollut valtava. Häntä on pidetty paitsi latinankielisen proosan tärkeänä kehittäjänä myös koko eurooppalaisen humanismin edelläkävijänä.

Kirjeitä tarjoaa yksityiskohtaista tietoa Rooman tasavallan ajan viimeisten vuosien myrskyisistä tapahtumista, kuten Julius Caesarin ja Pompeiuksen liittolaisuudesta ja välirikosta sekä valtakunnan luisumisesta kohti kansalaissotaa. Samalla kirjeet kuvaavat Ciceron ja Rooman eliitin sosiaalisia verkostoja sekä näyttävät hänen inhimillisen ja yksityisen puolensa.

Ciceron kirjeet ovat ainutlaatuisia dokumentteja antiikin ajasta. Ne ovat ensimmäinen säilynyt kokoelma aidosti lähetettyjä kirjeitä, joista valtaosa oli tarkoitettu vain vastaanottajan luettavaksi. Roomalaisen elämän lisäksi kirjeet paljastavat mielenkiintoisia kirjeenkirjoitukseen liittyviä käytänteitä. Kuinka viestejä kuljetettiin ja miten niiden luottamuksellisuutta pyrittiin säilyttämään?

Kirjoittajat / toimittajat

Marcus Tullius Cicero

Marcus Tullius Cicero (106–43 eaa.) oli roomalainen valtiomies, puhuja, filosofi ja kirjailija sekä latinan kielen mestari.

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top