Kirjat

Marcus Tullius Cicero

Puhujasta

Puhujasta

Kustantajan hinta

33,00 

Marcus Tullius Cicero

Puhujasta

Ciceron Puhujasta kuuluu antiikin retoriikan teorian tärkeimpiin teoksiin. Sen aiheena ovat ne ominaisuudet, joita täydellisellä puhujalla voisi ja tulisi olla.

Kirjan tiedot

2006
ISBN 9789516629608
Suomentanut Aulikki Vuola
Nidottu
319 sivua
KL 11.1, K

Marcus Tullius Cicero (106-43 eKr.) oli poliitikko, puhuja, filosofi ja latinan kielen kehittäjä, jossa henkilöityy roomalaisen ja eurooppalaisen humanismin sivistysihanne. Hänen tuotantoonsa kuuluu filosofisia tutkielmia, puhetaidon oppaita, poliittisia ja oikeudellisia puheita sekä kirjeenvaihtoa.

Puhujasta kuuluu antiikin retoriikan teorian tärkeimpiin teoksiin. Sen aiheena ovat ne ominaisuudet, joita täydellisellä puhujalla voisi ja tulisi olla. Ciceron mukaan puhetaitoon kuuluu useita osa-alueita ja se edellyttää laajoja opintoja; ilman yleissivistystä puhetaito on tyhjää sanahelinää.

Dialogimuotoinen teos henkii oikean keskustelun tunnelmaa, ja sen tyyli vaihtelee kepeästä sananvaihdosta pitkiin, opettavasävyisiin monologeihin.

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Marcus Tullius Cicero

Marcus Tullius Cicero (106–43 eaa.) oli roomalainen valtiomies, puhuja, filosofi ja kirjailija sekä latinan kielen mestari.
sydan-vihrea

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Vieritä ylös