Kirjat

Jukka Laajarinne & Mari Luoma

Kommelluksia keittiössä

Tarina kemiasta

Kommelluksia keittiössä -kansi

Kustantajan hinta

29,00 

Jukka Laajarinne & Mari Luoma

Kommelluksia keittiössä

Tarina kemiasta

Kun illalliselle on saapumassa Tavattoman Ihastuttava Vieras, on kaiken oltava tiptop. Mutta kesken valmistelujen kylään tupsahtaakin Riikkinen ja joukko muita Kekomielen ötököitä. Katastrofin ainekset ovat kasassa! Teos on Helsingin yliopiston tiedekasvatuksen asiantuntijoiden kanssa ideoidun sarjan viides, itsenäinen osa.

Kirjan tiedot

2024
ISBN 9789523452565
Sidottu
48 sivua, kuvitettu
KL L54, L85.22
Kansi: kuva Mari Luoma, typografia Maria Manner

”Enpä arvannut, mihin kiisselin tekeminen johtaisi!”

Kun illalliselle on saapumassa Tavattoman Ihastuttava Vieras, on kaiken oltava tiptop. Mutta kesken valmistelujen kylään tupsahtaakin Riikkinen ja joukko muita Kekomielen ötököitä. Katastrofin ainekset ovat kasassa!

Ruoanlaiton tuoksinassa ötökät oppivat yhtä ja toista erilaisista aineista ja niiden muutoksista. Mitä alkuaine tarkoittaa, ja mitä palamisessa tapahtuu? Kuinka perunajauhoista voi tehdä muovia? Miten punakaalimehulla paljastetaan salaisuuksia? Ja saadaanko illallinen valmiiksi ja keittiö siistiksi ennen kuin vieras saapuu?

Kommelluksia keittiössä johdattaa lukijan kemian maailmaan kotikeittiöstä tuttujen aineiden avulla. Vauhdikkaaseen tarinaan nivotut kemialliset kokeet on helppo toteuttaa vaikka koko perheen voimin.

Teos on Helsingin yliopiston tiedekasvatuksen asiantuntijoiden kanssa ideoidun sarjan viides, itsenäinen osa. Se on suunnattu erityisesti 6–9-vuotiaille.

Kirjoittajat / toimittajat

Jukka Laajarinne

Jukka Laajarinne on kirjailija ja työskennellyt myös matemaattisten aineiden ja filosofian opettajana. Hän on saanut vuoden 2022 Tietopöllö-palkinnon lastenkirjoistaan, ja hänen teoksensa Madonluvut (2003) ja Isä vaihtaa vapaalle (2013) ovat olleet lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaina.

Mari Luoma

Mari Luoma on kuvittaja ja sarjakuvantekijä, jonka kädenjälki näkyy useissa lastenkirjoissa. Kuva: Kieran Sheehan

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top