Kirjat

Timo R. Stewart

Luvatun maan lumo

Israelin kristityt ystävät Suomessa

Luvatun maan lumo

Kustantajan hinta

32,00 

Timo R. Stewart

Luvatun maan lumo

Israelin kristityt ystävät Suomessa

Suomalaisten käsitys Israelin valtiosta on pitkän ajan kuluessa kietoutunut näkemyksiin Raamatusta, Raamatun maista, juutalaisuudesta ja Jumalan toiminnasta maailmassa. Luvatun maan lumo selittää, miksi monet suomalaiset kristityt ovat olleet niin kiinnostuneita heille vieraasta kansallisesta liikkeestä, sionismista, ja asettuneet puolustamaan Israelia.

Kirjan tiedot

2022
ISBN 9789523451971
Nidottu
365 sivua, kuvitettu
KL 91.81, 92.7
Kansi: Heikki Rönkkö

Tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokas 2022

”Me suomalaiset kristityt rakastamme Israelia”, luki englanniksi banderollissa, jota suomalaiset kantoivat Jerusalemin kaduilla. ”Israel on Jumalan silmäterä”, julisti mielenosoittajan kyltti Helsingissä. Vuosikymmenestä toiseen marssit, kokoukset ja juhlat ovat levittäneet samaa viestiä yhteiskunnallisten asenteiden vaihdellessa.

Suomalaisten käsitys Israelin valtiosta on pitkän ajan kuluessa kietoutunut näkemyksiin Raamatusta, Raamatun maista, juutalaisuudesta ja Jumalan toiminnasta maailmassa. Luvatun maan lumo selittää, miksi monet suomalaiset kristityt ovat olleet niin kiinnostuneita heille vieraasta kansallisesta liikkeestä, sionismista, ja asettuneet puolustamaan Israelia. Teos auttaa ymmärtämään eri tapoja hahmottaa sekä Lähi-idän tapahtumia että niistä esiintyviä vastakkaisia tulkintoja.

Vuosikymmenten aikana sadattuhannet suomalaiset ovat matkanneet Israeliin. Innostukseen sekoittuu yhteenkuuluvuuden tunne: suomalaiset ja Israelin juutalaiset on nähty Jumalalle uskollisina kansoina, joiden karu kotimaa on saatu kovalla työllä kukkimaan itäisten, jumalattomien vihollisten alituisesta uhasta huolimatta. Israelin valtio on nähty myös merkkinä – todisteena Raamatun ja sen ennustusten luotettavuudesta. Tämä on tehnyt uskonnollisesta hyvin poliittista.

Kirjoittajat / toimittajat

Timo R. Stewart

Timo R. Stewart, VTT, työskentelee vanhempana tutkijana Ulkopoliittisessa instituutissa Euroopan ja Lähi-idän suhteiden parissa. Hänen teokselleen Valter Juvelius ja kadonneen arkin metsästys (2020) myönnettiin Lauri Jäntin tietokirjapalkinto ja tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkuus. Kuva: Meeri Koutaniemi

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top