Kirjat

Immanuel Kant

Pedagogiikasta

Pedagogiikasta

Kustantajan hinta

32,00 

Immanuel Kant

Pedagogiikasta

Pedagogiikasta-teoksessa Kant tarkastelee pedagogisen ajattelun perusasioita ja kasvatusteoreettisia ongelmia helposti lähestyttävällä tavalla. Teos tarjoaa merkittävän lisän kasvatusalan käytäntöön ja tutkimukseen.

Kirjan tiedot

2022
ISBN 9789523451902
Suomentanut Markus Nikkarla, alkuteos Über Pädagogik (1803)
Johdannon kirjoittanut Juha Hämäläinen
Sidottu
184 sivua
KL 11, 38
Kansi: Eeva Louhio

Immanuel Kant tunnetaan etenkin kolmesta vaikutusvaltaisesta Kritiikki-teoksestaan. Hän pohti perusteellisesti myös kasvatuksen ja pedagogiikan kysymyksiä.

Pedagogiikasta-teoksessa Kant tarkastelee pedagogisen ajattelun perusasioita ja kasvatusteoreettisia ongelmia helposti lähestyttävällä tavalla. Kantin mukaan ihmisen on kehitettävä itseään, jotta hän kykenisi ottamaan paremmin huomioon muiden ihmisten päämäärät. Ihmisyksilö ei voi kuitenkaan onnistua tässä yksin, vaan moraalinen edistyminen on yhteisön yhteinen ja sukupolvet ylittävä tehtävä.

Myöhemmässä kasvatusfilosofiassa on toistuvasti palattu Kantin pohtimiin kysymyksiin. Teos tarjoaakin merkittävän lisän kasvatusalan käytäntöön ja tutkimukseen. Suomennokseen on liitetty myös laaja johdanto.

Kirjoittajat / toimittajat

Immanuel Kant

Immanuel Kant (1724–1804) oli vaikutusvaltainen saksalainen filosofi, jonka työt toivat lähemmäksi toisiaan aikakauden rationalistisia ja empiristisiä koulukuntia.

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top