Kirjat

Marko Halonen & Mari Ahmajärvi

Persianlahden pikkujättiläiset

Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar ja Yhdistyneet arabiemiraatit

Kustantajan hinta

34,00 

Marko Halonen & Mari Ahmajärvi

Persianlahden pikkujättiläiset

Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar ja Yhdistyneet arabiemiraatit

Persianlahden rannoilla Saudi-Arabian, Irakin ja Iranin puristuksissa sijaitsee viisi pientä mutta taloudellisesti ja maailmanpoliittisesti merkittävää valtiota. Persianlahden pikkujättiläiset kokoaa tietoa alueen pitkästä historiasta ja omaperäisistä yhteiskunnista ensimmäistä kertaa suomeksi.

Kirjan tiedot

2022
ISBN 9789523451810
Sidottu
317 sivua, kuvitettu
KL 98.11, 48.11
Kansi: Jukka Aalto

Persianlahden rannoilla Saudi-Arabian, Irakin ja Iranin puristuksissa sijaitsee viisi pientä mutta taloudellisesti ja maailmanpoliittisesti merkittävää valtiota. Näissä maissa on noin 25 miljoonaa asukasta. Niiden hallussa on kuitenkin jopa neljännes Persianlahden valtavista öljyvarannoista.

Persianlahden pikkujättiläiset kokoaa tietoa alueen pitkästä historiasta ja omaperäisistä yhteiskunnista ensimmäistä kertaa suomeksi. Se selvittää, miksi mahtavien sivilisaatioiden ja imperiumien katveesta syntyi niin monta pientä itsenäistä monarkiaa. Kehitys helmenkalastajien kylistä ja Britannian protektoraateista mielikuvituksellisten rakennushankkeiden turismikeitaiksi on ollut nopeaa. Voiko taloudellinen kukoistus jatkua fossiilisen energiantuotannon päättymisen jälkeen? Uhkaavatko äärijärjestöt alueen haurasta poliittista tasapainoa? Lisääntyvätkö vaatimukset ihmisoikeuksien kunnioittamisesta?

Kirjoittajat ovat asuneet ja työskennelleet Qatarin Dohassa ja kertovat myös tavallisesta arjesta sekä ympäröivästä luonnosta. Miten opettaa historiaa maassa, jossa historiateosten myyminen on kiellettyä?

Kirjoittajat / toimittajat

Mari Ahmajärvi

Mari Ahmajärvi, KM, on työskennellyt muun muassa ohjaavana opettajana Lapin yliopistossa sekä luokanopettajana Qatar–Finland International Schoolissa.

Marko Halonen

Marko Halonen, FT, on vieraileva tutkija Helsingin yliopistossa. Hän on toiminut sekä kansainvälisissä että kotimaisissa historian opetus- ja tutkimustehtävissä.

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top