Kirjat

Pasi Ihalainen & Heli Valtonen (toim.)

Sanat siltana menneeseen

Kielelliset lähestymistavat historiantutkimuksessa

Sanat siltana menneeseen

Kustantajan hinta

34,00 

Pasi Ihalainen & Heli Valtonen (toim.)

Sanat siltana menneeseen

Kielelliset lähestymistavat historiantutkimuksessa

Sanat siltana menneeseen tarjoaa havainnollisen johdatuksen historiantutkimuksen kielellisiin menetelmiin, kuten diskurssianalyysiin, käsitehistoriaan ja kontekstoivaan aatehistoriaan.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 8/2022

ISBN 9789523451865
Nidottu
Noin 220 sivua
KL 90.01
Kansi: Pekka Krankka

Menneisyyden kirjallisia lähteitä tulkitessaan historiantutkija on aina tekemisissä kielen kanssa. Sen avulla on voitu ilmaista ajatuksia, tuntemuksia ja asenteita, jotka muuten olisivat jääneet unholaan. Sanat eivät silti ole yksiselitteisiä. Kuinka saadaan selville, mihin laajempaan keskusteluun lähdetekstien kirjoittajat ovat osallistuneet?

Sanat siltana menneeseen tarjoaa havainnollisen johdatuksen historiantutkimuksen kielellisiin menetelmiin, kuten diskurssianalyysiin, käsitehistoriaan ja kontekstoivaan aatehistoriaan. Esimerkkeinä avataan muun muassa nuijasodasta esitettyjen tulkintojen kertomuksellisuutta, virallisiin teksteihin sisältyvää saamelaisten rodullistamista ja aikalaisten tarkoitushakuista historiapolitiikkaa.

Digitalisaationkin myötä kielellisistä menetelmistä on muodostunut erittäin tärkeä osa historiantutkimusta. Teoksen konkreettinen esitystapa palvelee kaikkia historian parissa työskenteleviä perustutkinto-opiskelijoista ammatti- ja harrastajatutkijoihin.

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Pasi Ihalainen

Pasi Ihalainen, FT, on aate- ja käsitehistorian dosentti, vertailevan Euroopan historian professori ja akatemiaprofessori Jyväskylän yliopistossa.

Heli Valtonen

Heli Valtonen, FT, on sosiaali- ja taloushistorian dosentti ja historian yliopistotutkija Jyväskylän yliopistossa.
sydan-vihrea

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Vieritä ylös