Kirjat

Minna Silver

Tutankhamonin salaisuudet

Arkeologinen matka muinaiseen Egyptiin

Tutankhamonin salaisuudet

Kustantajan hinta

36,00 

Minna Silver

Tutankhamonin salaisuudet

Arkeologinen matka muinaiseen Egyptiin

Tutankhamonin salaisuudet astuu nuoren faaraon elämään ja aikaan arkeologin näkökulmasta. Teos johdattaa lukijaa kaivauksilta toisille, hiekan kovertamien palatsien raunioille ja kiehtovien esinelöytöjen äärelle.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 8/2022

ISBN 9789523451964
Sidottu
Noin 350 sivua, värikuvitettu
KL 91.11
Kansi: Jukka Aalto

Tutankhamon on nykyään Egyptin tunnetuin faarao, koska hänen hautansa löydettiin lähes koskemattomana vuonna 1922. Löytö avasi oven ennestään tuntemattomaan maailmaan. Hauta ja sieltä löytynyt koskematon muumio ovat muinaisen tiedon aarteisto, josta on ammennettu jo sadan vuoden ajan.

Tutankhamonin salaisuudet astuu nuoren faaraon elämään ja aikaan arkeologin näkökulmasta. Haudasta löytyviä johtolankoja seuraten arkeologi ryhtyy salapoliisityöhön avatakseen niin yksilön kuin hänen yhteiskuntansakin historiaa. Uudet tutkimusmenetelmät paljastavat yhä uutta tietoa muinaisten egyptiläisten elämästä, tavoista ja uskomuksista.

Teos johdattaa lukijaa kaivauksilta toisille, hiekan kovertamien palatsien raunioille ja kiehtovien esinelöytöjen äärelle. Millaisin menoin Tutankhamon saateltiin hautaan? Mitä löydöt kertovat Tutankhamonin hallituskaudesta?

Kirja juhlistaa haudan löydöstä lähtenyttä satavuotista tutkimustaivalta. Se avaa myös suomalaisten ja muiden pohjoismaalaisten osuutta Tutankhamonin ja muinaisen Egyptin tutkimuksissa.

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Minna Silver

Minna Silver, dos., on toiminut Lähi-idän ja Välimeren arkeologian sekä historian ja maailman kulttuuriperinnön asiantuntijana Helsingin ja Oulun yliopistoissa. Hän on tehnyt vuosikymmeniä kenttätöitä Lähi-idässä.
sydan-vihrea

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Vieritä ylös