Kirjat

Hanna Mattila (toim.)

Vähemmän lihaa

Kohti kestävää ruokakulttuuria

Vähemmän lihaa

Kustantajan hinta

32,00 

Hanna Mattila (toim.)

Vähemmän lihaa

Kohti kestävää ruokakulttuuria

Jos söisimme vähemmän lihaa ja enemmän kasviksia, olisimme terveempiä. Lihantuotanto myös kuormittaa ympäristöä ja lämmittää ilmakehää. Vähemmän lihaa ei syyllistä ketään lihansyömisestä vaan kannustaa löytämään kasviksista parhaat puolet ja kokeilemaan myös muita proteiininlähteitä.

Kirjan tiedot

2016
ISBN 9789524953887
Nidottu
223 sivua
KL 59.34, 67.7

Jos söisimme vähemmän lihaa ja enemmän kasviksia, olisimme terveempiä. Lihantuotanto myös kuormittaa ympäristöä ja lämmittää ilmakehää. Miksi tieto lihan haitallisuudesta ei vielä näy lautasillamme?

Ruoka on vahva osa identiteettiä – olemme sitä, mitä syömme. Maut, tuoksut, suutuntumat ja grillin tirinät luovat voimakkaita mielikuvia. Lihansyöntiin liittyy paljon perinteitä, jotka ovat osa suomalaista ruokakulttuuria. Avain muutokseen löytyy ennen kaikkea uudenlaisesta ruokaympäristöstä, joka ulottuu kodeista kouluihin ja marketeista huippumenuihin.

Vähemmän lihaa ei syyllistä ketään lihansyömisestä vaan kannustaa löytämään kasviksista parhaat puolet ja kokeilemaan myös muita proteiininlähteitä. Piileekö ratkaisu viljoissa, sienissä vai jopa hyönteisissä? Kuinka paljon tuotekehittäjät vaikuttavat tulevaisuuden ruokaamme? Voiko verotuksella ohjata kuluttajien ostopäätöksiä? Paraneeko ruoantuotannon omavaraisuus lihantuotantoa vähentämällä?

Markkinoille ilmestyy koko ajan uusia, houkuttelevia ja ravitsevia vaihtoehtoja lihalle, joten matka kohti maltillisen lihankulutuksen Suomea on jo alkanut.

Kirjoittajat / toimittajat

Hanna Mattila

Hanna Mattila, MMM, työskentelee maa- ja metsätalousministeriössä ilmasto-, ruoka- ja maankäyttöpolitiikan parissa. Aiemmin hän työskenteli Sitrassa hiilineutraalin kiertotalouden asiantuntijana.

Muut kirjoittajat

Mikael Fogelholm, ETT; ravitsemustieteen professori, Helsingin yliopisto

Anu Hopia, ETT; elintarvikekehityksen professori, Turun yliopisto

Juha-Matti Katajajuuri, DI; asiakas- ja tiimipäällikkö, vanhempi tutkija, Luonnonvarakeskus (Luke)

Hannele Kulanko, tuotekehityssuunnittelija, HYY Ravintolat

Heikki Lehtonen, TkT; professori, Luonnonvarakeskus (Luke)

Outi Luukkonen, kehityskoordinaattori, HYY Ravintolat

Johanna Mäkelä, VTT; professori, Opettajankoulutuslaitos, Helsingin yliopisto

Mari Niva, FT; yliopistotutkija, dosentti, Kuluttajatutkimuskeskus, Helsingin yliopisto

Marja-Leena Ovaskainen, ETT; erikoistutkija, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Pasi Pohjolainen, FM; tutkija, Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Turun yliopisto

Hannele Pulkkinen, KTM; tutkija, Luonnonvarakeskus (Luke)

Helmi Risku-Norja, MMT; erikoistutkija, Luonnonvarakeskus (Luke)

Petri Tapio, MMT; professori, Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Turun yliopisto

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top