Kirjat

Arttu Saarinen

Vastakkainasettelujen aika

Poliittinen polarisaatio ja Suomi

Vastakkainasettelujen aika

Kustantajan hinta

32,00 

Arttu Saarinen

Vastakkainasettelujen aika

Poliittinen polarisaatio ja Suomi

Vastakkainasettelujen aika selvittää terävästi, mistä poliittisessa polarisaatiossa on kyse ja miltä ilmiö näyttää Suomessa.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 8/2022

ISBN 9789523451940
Nidottu
Noin 250 sivua
KL 32
Kansi: Ville Karppanen

Millä tavoin perussuomalaisten nousu ja identiteettipoliittiset kysymykset ovat synnyttäneet uusia jakolinjoja? Kuinka kuplautuminen ja poteroituminen liittyvät polarisaatioon? Miksi demokratian näkökulmasta voi olla hyväkin asia, jos ideologinen polarisaatio kasvaa?

Julkisen keskustelun perusteella poliittiset vastakkainasettelut vaikuttaisivat jyrkkenevän myös Suomessa. Monet poliitikot ja yhteiskunnalliset vaikuttajat toistelevat poliittisen ilmapiirin kiristymistä korostavaa ”kriisipuhetta”, mutta todellisuudessa ihmisten välisiä kuiluja lisäävä ja tunteisiin perustuva poliittinen polarisaatio on Suomessa edelleen hyvin maltillista. Millaiset poliittiset tekijät tai voimat hyötyvät tämänkaltaisesta kertomuksesta?

Vastakkainasettelujen aika oikoo yksinkertaistuksia ja selvittää terävästi, mistä poliittisessa polarisaatiossa on kyse ja miltä ilmiö näyttää Suomessa. Kattavaa yleiskuvaa havainnollistavat poliittisten vaikuttajien haastattelut.

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Arttu Saarinen

Arttu Saarinen, VTT, on Turun yliopiston taloussosiologian dosentti ja yliopisto-opettaja. Hän on myös toiminut yritysmaailmassa tiedejournalismin parissa.
sydan-vihrea

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Vieritä ylös