Kirjat

Arttu Saarinen

Vastakkainasettelujen aika

Poliittinen polarisaatio ja Suomi

Vastakkainasettelujen aika

Kustantajan hinta

32,00 

Arttu Saarinen

Vastakkainasettelujen aika

Poliittinen polarisaatio ja Suomi

Vastakkainasettelujen aika oikoo yksinkertaistuksia ja selvittää terävästi, mistä poliittisessa polarisaatiossa on kyse ja miltä ilmiö näyttää Suomessa.

Kirjan tiedot

2022
ISBN 9789523451940
Nidottu
208 sivua
KL 32
Kansi: Ville Karppanen

Millä tavoin perussuomalaisten nousu ja identiteettipoliittiset kysymykset ovat synnyttäneet uusia jakolinjoja? Ruokkiiko sosiaalinen media polarisaatiota? Voiko polarisaatio olla demokratian näkökulmasta hyväkin asia, kunhan se on ideologista eikä tunnepohjaista?

Julkisen keskustelun perusteella poliittiset vastakkainasettelut vaikuttaisivat jyrkkenevän myös Suomessa. Monet poliitikot ja yhteiskunnalliset vaikuttajat toistelevat ilmapiirin kiristymistä korostavaa viestiä, mutta onko ihmisten välisiä kuiluja lisäävä, tunteisiin perustuva poliittinen polarisaatio todella voimistunut? Entä miten Suomi pärjää kansainvälisessä vertailussa?

Vastakkainasettelujen aika oikoo yksinkertaistuksia ja selvittää terävästi, mistä poliittisessa polarisaatiossa on kyse ja miltä ilmiö näyttää Suomessa. Kattavaa yleiskuvaa havainnollistavat poliitikkojen ja politiikan taustavaikuttajien haastattelut.

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Arttu Saarinen

Arttu Saarinen, VTT, on Turun yliopiston taloussosiologian dosentti ja yliopisto-opettaja. Hän on myös toiminut yritysmaailmassa tiedejournalismin parissa.
sydan-vihrea

Muut kirjoittajat

Tieto- ja näkökulmalaatikot

Hannu-Pekka Ikäheimo työskentelee projektijohtajana Sitran Uudet vaikuttamisen tavat -projektissa, joka on osa Demokratia ja osallisuus -teemaa. Ikäheimo on yhteiskuntatieteiden tohtori. Väitöskirjassaan hän tutki suomalaista EU-journalismia.

Daniel Kawecki on väitöskirjatutkija Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa. Hän tutkii väitöskirjassaan affektiivista poliittista polarisaatiota.

Anna Kuusela on valtiotieteiden maisteri Turun yliopistosta. Hän työskentelee lippulaivahanke INVESTissä ja ideoi tulevaa sosiologian alan väitöskirjaansa.

Pilvi Porkola on taiteen tohtori, esitystaiteilija ja kirjoittaja. Hän työskentelee erikoistutkijana Suomen Akatemian rahoittamassa hankkeessa ”Poliittinen mielikuvitus ja vaihtoehtoiset tulevaisuudet” Turun yliopistossa.

Suvi Salmenniemi työskentelee sosiologian professorina Turun yliopistossa. Hän johtaa Suomen Akatemian rahoittamaa tutkimushanketta ”Poliittinen mielikuvitus ja vaihtoehtoiset tulevaisuudet”.

Olli Saukko on väitöskirjatutkija Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa. Hänen uskonnontutkimuksen ja Pohjois-Amerikan tutkimuksen aloille sijoittuva väitöskirjansa käsittelee kulttuurisotia 2000-luvun Yhdysvalloissa.

Hanna Ylöstalo työskentelee sosiologian yliopistonlehtorina Turun yliopistossa. Hän tutkii tiedon, talouden, tasa-arvon ja politiikan suhteita. Ylöstalo on on sukupuolentutkimuksen ja poliittisen sosiologian dosentti.

sydan-vihrea

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top