Tiedettä suomeksi -palkinto Saavutettava viestintä -teokselle

Saavutettava viestintä -kirjan kansikuva

Maija Hirvosen ja Tuija Kinnusen toimittamalle teokselle Saavutettava viestintä. Yhteiskunnallista yhdenvertaisuutta edistämässä on myönnetty Helsingin Sanomain Säätiön Tiedettä suomeksi -palkinto. Toista kertaa jaettavalla palkinnolla säätiö halua tukea viestinnän alalla tehtävää suomenkielistä tieteellistä julkaisemista ja nostaa sen arvostusta.

Saavutettavan viestinnän tavoitteena on, että kuka tahansa voi osallistua yhteiskuntaan haluamallaan tavalla. Useimmiten saavutettavuus myös tehostaa viestintää. Se kuitenkin edellyttää kohderyhmien tarpeiden tuntemista ja eriytynyttä asiantuntemusta sekä monenlaisten välineiden hallintaa. Vuonna 2020 julkaistu Saavutettava viestintä esittelee käytännönläheisesti ja konkreettisesti, millaisia keinoja erilaisten rajoitteiden ylittämiseen on. Tulkkaus- ja käännöspalvelujen ohella saavutettavuus voi tarkoittaa viestinnän monipuolista hyödyntämistä.

Teoksen toimittajista Maija Hirvonen, FT, on saksan kielen, kulttuurin ja kääntämisen tenure track -professori Tampereen yliopistossa, ja Tuija Kinnunen, FT, on käännöstieteen dosentti ja saksan kääntämisen yliopistonlehtori Helsingin yliopistossa. Katso kaikkien kirjan kirjoittajien esittelyt täältä.

Tuomariston puheenjohtajana toimi professori Pirjo Hiidenmaa. Tuomariston muut jäsenet olivat professori Ulla-Maija Forsberg, professori Hannu Nieminen ja yliasiamies Ulla Koski.

Palkintoperustelut

Kirja käsittelee yhteiskunnallisesti tärkeää asiaa, viestinnän saavutettavuutta kaikille ihmisryhmille. Teos esittelee uutta monialaista tutkimustietoa, joka on toistaiseksi jäänyt vähälle huomiolle viestinnän tutkimuksessa. Se kartoittaa selkeästi ja käytännönläheisesti, millaisin monipuolisin viestinnän keinoin erilaisia esteitä, kuten kognitiivisia ja kielellisiä rajoitteita, voidaan kiertää ja poistaa.

Paljon onnea palkituille!

Tutustu Saavutettava viestintä -teokseen >>

Lue lisää palkituista Helsingin Sanomain Säätiön sivuilta >>

 

sydan150

Lue myös nämä

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Vieritä ylös