Vuoden luontokirja -ehdokkuus Petri Keto-Tokoin ja Juha Siitosen Puiden asukkaille

Puiden asukkaille Vuoden luontokirja -ehdokkuus

Petri Keto-Tokoi ja Juha Siitosen uunituore teos Puiden asukkaat. Suomen puiden seuralaislajit on ehdolla WWF:n Vuoden luontokirja -palkinnon saajaksi. Kilpailussa etsitään suomalaiskustanteista teosta, jossa luonnon- ja ympäristönsuojelun sanoma on vahvasti esillä. Finalistivalinnan suorittivat WWF:n pääsihteeri Liisa Rohweder ja suojelujohtaja Jari Luukkonen.

Puiden asukkaat kokoaa tiedot Suomen puista ja niiden seuralaisista samojen kansien väliin. Puut tarjoavat valtavan kirjon elinympäristöjä tuhatpäiselle seuralaislajien joukolle, johon kuuluu sieniä, jäkäliä, sammalia, punkkeja, hyönteisiä, lintuja ja nisäkkäitä. Puiden ylläpitämä lajikirjo kiehtoo ja hämmästyttää: tuomenkehrääjäkoi hyödyntää isäntäpuunsa myrkkypuolustusta petojentorjunnassa, ja hiilikääpä elää vain kaatuneiden, metsäpalon hiillyttämien mäntyjen rungoilla.

Upein värikuvin varustettu teos kannustaa lukijaa havainnoimaan luontoa uusin tavoin. Esimerkiksi kuolleet rungot alkavat näyttää elämän tyyssijoilta, kun niitä tarkastelee seuralaislajiston näkökulmasta. Vanhat ja lahonneet puut ovatkin osa monimuotoista metsäluontoa, jonka vaaliminen on entistä tärkeämpää kasvavan biotalouden aikakaudella.

Teoksen kirjoittajista Petri Keto-Tokoi on metsänhoitaja ja metsäekologian lehtori Tampereen ammattikorkeakoulussa ja Juha Siitonen, MMM, Luonnonvarakeskuksen tutkija.

Vuoden luontokirja valitaan marras-joulukuun vaihteessa 44. kerran. Voittajan valitsee tänä vuonna WWF:n pitkäaikainen tukija Heidi Andersson.

Paljon onnea ehdokkaille!

Tilaa Puiden asukkaat verkkokaupasta >>

Lue lisää Vuoden luontokirja -kilpailusta WWF:n sivuilta >>

sydan150

Lue myös nämä

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Vieritä ylös