Kirjat

Mikael Psellos

Bysantin hovimies

Elämäni keisarivallan kulisseissa

Bysantin hovimies

Kustantajan hinta

34,00 

Mikael Psellos

Bysantin hovimies

Elämäni keisarivallan kulisseissa

Mikael Psellos eli 1000-luvun ensimmäisen vuosisadan Konstantinopolissa ja toimi useiden keisarien luotettuna neuvonantajana. Bysantin hovimies on silminnäkijän värikäs kertomus keisarien ja keisarinnojen sekä muiden aikalaisten toisiinsa kietoutuvista kohtaloista vallanhimon, talouden ja politiikan syövereissä.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 8/2024

ISBN 9789523452824
Sidottu
Suomentanut Paavo Hohti, alkuteos: Khronografia (976–1077)
Noin 320 sivua
KL 91.1
Kansi: Pekka Krankka

Mikael Psellos eli 1000-luvun ensimmäisen vuosisadan Konstantinopolissa ja toimi useiden keisarien luotettuna neuvonantajana. Hän oli myös lahjakas ja poliittisesti herkkävaistoinen filosofi ja tiedemies, joka onnistui säilyttämään asemansa vallanvaihdoksesta toiseen.

Bysantin hovimies on silminnäkijän värikäs kertomus keisarien ja keisarinnojen sekä muiden aikalaisten toisiinsa kietoutuvista kohtaloista vallanhimon, talouden ja politiikan syövereissä. Miksi eunukin veli punastui? Kenen kuolemaa joudutti jouluruusu? Mitä Mikael Psellos mietti ottaessaan pienen prinssin syliinsä?

Teos kuvaa tarkkanäköisesti hallitsijoiden luonteita sekä hovin loisteliasta elämää huvituksineen ja suhdekiemuroineen mutta myös vallankäytön nurjaa puolta, korruptiota ja juonitteluja. Henkilöiden luonteita ja toimintaa Psellos kuvaa ironisesti ja kriittisesti mutta samalla myötätuntoisesti ja inhimillisiä vikoja ymmärtäen.

Bysantin hovimies tarjoaa suomenkieliselle lukijalle ensimmäistä kertaa autenttisen äänen suoraan Bysantista.

Kirjoittajat / toimittajat

Paavo Hohti

Paavo Hohti, FT, on dosentti Helsingin ja Tampereen yliopistoissa. Hänen tutkimusteemansa keskittyvät Bysantin kirjallisuuteen ja historiaan.

Mikael Psellos

Mikael Psellos (1018 – n. 1076) oli bysanttilainen filosofi ja sanankäyttäjä. Hän oli aikansa merkittävin filosofian ja retoriikan opettaja, joka toimi keisarien neuvonantajana, puheiden kirjoittajana ja lähettiläänä.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top