Kirjat

Hannu Juusola

Israelin historia. Toinen, uudistettu laitos

Toinen, uudistettu laitos

Israelin historia. Toinen, uudistettu laitos

Kustantajan hinta

36,00 

Hannu Juusola

Israelin historia. Toinen, uudistettu laitos

Toinen, uudistettu laitos

Israelin historia on yhä ainoa suomenkielinen kokonaisesitys Israelin valtion historiasta. Se käsittelee Palestiinan alueen vaiheita 1800-luvun lopulta ja sionismin synnystä vuonna 2023 puhjenneeseen Gazan sotaan saakka.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 10/2024

ISBN 9789523452749
Sidottu
Noin 380 sivua
KL 98.114
Kansi: Jukka Aalto

Israelin historia on yhä ainoa suomenkielinen kokonaisesitys Israelin valtion historiasta. Se käsittelee Palestiinan alueen vaiheita 1800-luvun lopulta ja sionismin synnystä vuonna 2023 puhjenneeseen Gazan sotaan saakka. Kuvatessaan Israelin ja Palestiinan konfliktin historiallista kehitystä se avaa myös Israelin sisäpoliittisia rakenteita sekä eri etnisten ja uskonnollisten ryhmien suhteita.

Alun perin vuonna 2005 ilmestynyt palkittu teos nosti Hannu Juusolan suomalaisten kansainvälisen politiikan asiantuntijoiden ykkösriviin. Kirjan uudistettu laitos täydentää tapahtumia parinkymmenen viime vuoden ajalta sekä ottaa huomioon uusimman tutkimuksen tulokset koko käsiteltävältä ajanjaksolta.

Teos auttaa hahmottamaan, millaiset kehityskulut ovat johtaneet nykyiseen umpikujaan ja millä tavoin menneisyys on läsnä yrityksissä päättää väkivallan kierre. Viime vuosia ovat leimanneet kamppailu vedestä ja siirtokunnista, ääriliikkeiden nousu, taistelu demokratian tulevaisuudesta ja uskonnollinen radikalismi. Vuosikymmenestä toiseen toistuukin sama kysymys: onko Lähi-idässä edellytyksiä rauhalle meidän aikanamme?

Kirjoittajat / toimittajat

Hannu Juusola

Hannu Juusola on Lähi-idän tutkimuksen professori sekä Kulttuurien tutkimuksen osaston johtaja Helsingin yliopistossa.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top