Kirjat

Eerik Lagerspetz

Itsemäärääminen ja valta

Kirjoituksia poliittisesta filosofiasta

Itsemäärääminen ja valta -kansi

Kustantajan hinta

38,00 

Eerik Lagerspetz

Itsemäärääminen ja valta

Kirjoituksia poliittisesta filosofiasta

Itsemäärääminen ja valta syventyy länsimaisen poliittisen filosofian peruskäsitteisiin ja keskeisimpiin ongelmiin. Se keskustelee klassikoiden kanssa ja etsii näkökulmia ja vastauksia omaa aikaamme koskettaviin kysymyksiin.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 3/2024

ISBN 9789523452572
Nidottu
Noin 480 sivua
KL 11, 30
Kansi: Jussi Jääskeläinen

Reilun kahden viime vuosisadan ajan länsimaista poliittista ajattelua ja poliittista liikehdintää on pitkälti määrittänyt valistuksesta periytyvä itsemääräämisen eli autonomian ihanne. Tuo ihanne toimi sytykkeenä Ranskan ja Yhdysvaltojen vallankumouksille, ja sillä puolustetaan edelleen esimerkiksi yksilön oikeuksia ja demokraattisia vaatimuksia.

Itsemäärääminen edellyttää sekä vapautta päättää omista asioistaan että valtaa toteuttaa näitä päätöksiä. Mutta miten toimia, kun yksilön ja yhteisön tavoitteet ovat keskenään ristiriidassa?

Itsemäärääminen ja valta syventyy länsimaisen poliittisen filosofian peruskäsitteisiin ja keskeisimpiin ongelmiin. Se keskustelee klassikoiden kanssa ja etsii näkökulmia ja vastauksia omaa aikaamme koskettaviin kysymyksiin. Onko suora kansanvalta demokraattisempaa kuin edustuksellinen päätöksenteko? Miksi lakia pitäisi totella? Minkä verran oikeuksia voidaan rajoittaa kriisitilanteissa? Miten tulevat sukupolvet otetaan huomioon päätöksenteossa?

Kirjoittajat / toimittajat

Eerik Lagerspetz

Eerik Lagerspetz, VTT, on käytännöllisen filosofian professori Turun yliopistossa. Hänen tutkimusteemoihinsa kuuluvat poliittinen filosofia ja oikeusfilosofia sekä näiden opinalojen historia. Viime aikoina hän on kirjoittanut erityisesti demokratiaan liittyvistä filosofisista kysymyksistä.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top