Kirjat

Ilkka Ruostetsaari

Huippujohtajat kriisien Suomessa

Eliitit ja vallan verkostot 1990-luvulta 2020-luvulle

Huippujohtajat kriisien Suomessa

Kustantajan hinta

37,00 

Ilkka Ruostetsaari

Huippujohtajat kriisien Suomessa

Eliitit ja vallan verkostot 1990-luvulta 2020-luvulle

Huippujohtajat kriisien Suomessa kartoittaa päättäjien käsityksiä muun muassa vallankäytöstä, konsensuksesta ja keskinäisestä luottamuksesta. Teoksen pitkä aikajänne ulottuu 1990-luvun alusta vuoteen 2022 saakka eli suuresta lamasta euroalueen velkakriisiin, pakolaiskriisiin, koronaviruspandemiaan sekä Ukrainan sotaan ja sen aiheuttamaan energiakriisiin.

Kirjan tiedot

2023
ISBN 9789523452435
Nidottu
422 sivua
KL 30, 30.1
Kansi: Ville Karppanen

Huippujohtajilla on ylin asema politiikan, julkisen hallinnon, elinkeinoelämän, järjestökentän, median, tieteen ja kulttuurin vaikutusvaltaisimmissa organisaatioissa. He kykenevät vaikuttamaan niihin ratkaisuihin, jotka muovaavat suomalaista yhteiskuntaa. Keitä he oikein ovat? 

Huippujohtajat kriisien Suomessa selvittää, miten näihin korkeimpiin asemiin eli eliitteihin noustaan, minkälaisia eri yhteiskuntasektoreiden eliitit ovat ja muodostavatko huippujohtajat asenteiltaan ja tavoitteiltaan yhtenäisen ryhmän. Samalla teos piirtää kuvan suomalaisessa vallankäytössä ja demokratiassa viimeisen kolmen vuosikymmenen kuluessa tapahtuneista muutoksista. Tänä aikana huippujohtajien toimintaympäristöä ovat määrittäneet muun muassa suuri lama, finanssikriisi, koronaviruspandemia sekä Ukrainan sota.  

Kirja perustuu huippujohtajille tehtyihin kyselyihin ja haastatteluihin, joiden avulla avataan yhteiskunnan huipulle kohonneiden päättäjien mielenmaisemaa. Millä tavalla kriisit ovat heijastuneet huippujohtajien johtamiskäytäntöihin? Miten he verkostoituvat keskenään? Miten sukupuoli vaikuttaa uralla etenemiseen?  

cc

Kirjoittajat / toimittajat

Ilkka Ruostetsaari

Ilkka Ruostetsaari, YTT, on valtio-opin professori Tampereen yliopiston johtamisen ja talouden tiedekunnassa. Hän on analysoinut pitkään suomalaista vallankäyttöä eliitteihin ja energiapolitiikkaan kohdistuvissa tutkimuksissaan. Kuva: Jonne Renvall/ Tampereen yliopisto.

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top