Kirjat

Ilkka Ruostetsaari

Huippujohtajat kriisien Suomessa

Eliitit ja vallan verkostot 1990-luvulta 2020-luvulle

Huippujohtajat kriisien Suomessa

Kustantajan hinta

37,00 

Ilkka Ruostetsaari

Huippujohtajat kriisien Suomessa

Eliitit ja vallan verkostot 1990-luvulta 2020-luvulle

Huippujohtajat kriisien Suomessa kartoittaa päättäjien käsityksiä muun muassa vallankäytöstä, konsensuksesta ja keskinäisestä luottamuksesta. Teoksen pitkä aikajänne ulottuu 1990-luvun alusta vuoteen 2022 saakka eli suuresta lamasta euroalueen velkakriisiin, pakolaiskriisiin, koronaviruspandemiaan sekä Ukrainan sotaan ja sen aiheuttamaan energiakriisiin.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 11/2023

ISBN 9789523452435
Nidottu
Noin 400 sivua
KL 30, 30.1
Kansi: Ville Karppanen

Huippujohtajilla on ylin asema politiikan, julkisen hallinnon, elinkeinoelämän, järjestökentän, median, tieteen ja kulttuurin päätöksentekohierarkioissa, ja he kykenevät vaikuttamaan merkittävien yhteiskunnallisten ratkaisujen muotoutumiseen.

Huippujohtajat kriisien Suomessa kartoittaa näiden päättäjien käsityksiä muun muassa vallankäytöstä, konsensuksesta ja keskinäisestä luottamuksesta. Teoksen pitkä aikajänne ulottuu 1990-luvun alusta vuoteen 2022 saakka eli suuresta lamasta euroalueen velkakriisiin, pakolaiskriisiin, koronaviruspandemiaan sekä Ukrainan sotaan ja sen aiheuttamaan energiakriisiin.

Millä tavalla suuret muutokset ovat vaikuttaneet eliitteihin ja niiden yhtenäisyyteen sekä verkostoitumiseen? Mitkä tahot ovat 2000-luvulla kasvattaneet tai menettäneet vaikutusvaltaansa? Miten naisten osuus huippujohtajista on muuttunut?

Suomessa päättäjien asenteita on tutkittu huomattavasti vähemmän kuin kansalaisten näkemyksiä yhteiskunnasta. Huippujohtajien tutkimus on kuitenkin keskeistä esimerkiksi demokratian toimivuuden näkökulmasta.

Kirjoittajat / toimittajat

Ilkka Ruostetsaari

Ilkka Ruostetsaari, YTT, on valtio-opin professori Tampereen yliopiston johtamisen ja talouden tiedekunnassa. Hän on analysoinut pitkään suomalaista vallankäyttöä eliitteihin ja energiapolitiikkaan kohdistuvissa tutkimuksissaan.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top