Kirjat

Hemmo Laiho & Olli Koistinen (toim.)

Valistuksen haaste

Kirjoituksia järjen ja tiedon merkityksestä

Valistuksen haaste -kansi

Kustantajan hinta

36,00 

Hemmo Laiho & Olli Koistinen (toim.)

Valistuksen haaste

Kirjoituksia järjen ja tiedon merkityksestä

Mitä valistus merkitsee 2020-luvun Euroopassa? Valistuksen haaste selvittää ja taustoittaa valistuksen merkitystä eri näkökulmista. Esille nousevat muun muassa moderni, tieteellis-rationaalinen maailmankuva, sanan- ja uskonnonvapaus sekä tieteiden kehitys, saavutukset ja yhteiskunnallinen merkitys.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 3/2024

ISBN 9789523452589
Nidottu
Noin 360 sivua
KL 11
Kansi: Ville Karppanen

Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Sapere aude! ”Uskalla käyttää järkeäsi!”

Valistukseksi kutsutaan etenkin 1700-luvulla kukoistanutta eurooppalaista aatevirtausta, joka korosti järkeä ja tutkittua tietoa. Mitä valistus merkitsee 2020-luvun Euroopassa?

Valistuksen haaste selvittää ja taustoittaa valistuksen merkitystä eri näkökulmista. Esille nousevat muun muassa moderni, tieteellis-rationaalinen maailmankuva, sanan- ja uskonnonvapaus sekä tieteiden kehitys, saavutukset ja yhteiskunnallinen merkitys. Erityiskysymyksinä tarkastellaan esimerkiksi Johann Gottlob Herderin historianfilosofiaa, Mary Wollstonecraftin ajattelua sekä valistusfilosofian perintöä Tyynenmeren saarivaltioissa. Teoksessa sivutaan myös sellaisia viime vuosien vastavalistuksellisia ilmiöitä kuin nousevaa tiedekriittisyyttä ja ”totuudenjälkeisyyttä”.

Valistuksen haaste on hyödyllinen perusteos kaikille yhteiskunnallisista kysymyksistä kiinnostuneille, ja se toimii myös oppikirjana erityisesti filosofiassa sekä aatehistorian ja politiikan tutkimuksessa.

Kirjoittajat / toimittajat

Olli Koistinen

Olli Koistinen, FT, emeritusprofessori, Turun yliopisto.

Hemmo Laiho

Hemmo Laiho, FT, dosentti, yliopistonlehtori, Turun yliopisto.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top