Kirjat

Sanna Nyqvist & Outi Oja

Kirjalliset väärennökset -äänikirjasarja

Kirjalliset väärennökset -äänikirjasarja

Kustantajan hinta

24,00 

Sanna Nyqvist & Outi Oja

Kirjalliset väärennökset -äänikirjasarja

Kuusiosainen Kirjalliset väärennökset -äänikirjasarja tarjoaa alun perin vuonna 2018 ilmestyneen teoksen mehukkaimmat palat kirjallisuushistorian nurjalta puolelta uudessa formaatissa. Erikoisissa tapauskertomuksissa tarkastellaan erilaisia väärennösten muotoja, huijauksiin johtaneita syitä ja niiden seurauksia.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 5/2023

Lukija Markus Niemi
KL 86
Suositushinta 4 €/osa

Kuinka paljon taiteellisen vapauden nimissä saa lainata? Jos kaikki on jo sanottu, voiko kirjailija luoda mitään uutta ja omaa?

Kuusiosainen Kirjalliset väärennökset -äänikirjasarja tarjoaa alun perin vuonna 2018 ilmestyneen teoksen mehukkaimmat palat kirjallisuushistorian nurjalta puolelta uudessa formaatissa. Erikoisissa tapauskertomuksissa tarkastellaan erilaisia väärennösten muotoja, huijauksiin johtaneita syitä ja niiden seurauksia. Kirjatehtailut salanimen turvin ja kuoleman lavastaminen kertovat paitsi kirjallisen maailman valtataisteluista myös kaunokirjallisuuden tekijyyden, aitouden ja kirjallisen arvon määrittelemisen vaikeudesta.

Sarjan itsenäiset osat valottavat, miten James Macpherson tekaisi Skotlannille kansalliseepoksen, millaisia väärennösten verkostoja kietoutuu Oscar Wilden ympärille ja miten V. A. Koskenniemi hyödynsi runoissaan muiden töitä. Kohti nykypäivää tullaan sarjan seuraavissa osissa, kun parrasvaloihin nostetaan Mauri Sariolan hämmentävä tuotanto, debatti Anja Kaurasen Pelon maantiede -teoksen ympärillä sekä Fabian Kastnerin kohua herättänyt sitaattiromaani.

OSA 1 James Macpherson ja keksitty kansalliseepos
OSA 2 Oscar Wilde ja hänen väärentäjänsä
OSA 3 V. A. Koskenniemen käännösjäljitelmät
OSA 4 Mauri Sariolan plagiaatit ja perintö
OSA 5 Anja Kaurasen Pelon maantieteen tapaus
OSA 6 Fabian Kastnerin kätketyt sitaatit

Kirjoittajat / toimittajat

Sanna Nyqvist

Sanna Nyqvist, FT, on yleisen kirjallisuustieteen tutkijatohtori Helsingin yliopistossa. Hän on tutkinut jäljittelyn eri muotoja sekä tekijänoikeuksia kirjallisuudessa.

Outi Oja

Outi Oja, FT, on suomen kielen ja kirjallisuuden yliopistonlehtori Tukholman yliopistossa. Hän on tutkinut kaunokirjallisten väärennösten lisäksi suomenkielistä uutta kirjallisuutta sekä äidinkielen ja kirjallisuuden opetusta.

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top