Kirjat

Mikael Wahlström

Koneet, joilla pelastamme planeetan

Älyteknologialla ilmastonmuutosta vastaan

Koneet, joilla pelastamme planeetan

Kustantajan hinta

32,00 

Mikael Wahlström

Koneet, joilla pelastamme planeetan

Älyteknologialla ilmastonmuutosta vastaan

Viimeistään nyt on aika unohtaa tieteistarinoiden uhkakuvat tuhoa tuovista koneista. Älykkäät koneet ovat päinvastoin paras vaihtoehtomme tuhon välttämiseen. Koneiden avulla voimme onnistua niissä systeemisissä muutoksissa, joita ilmastonmuutos meiltä edellyttää.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 10/2021

ISBN 9789523451452
Nidottu
Noin 240 sivua, kuvitettu
KL 30, 61

Jääkaappi viestittää kaupan logistiikkakeskukseen, että maito on loppu. Viikon ruokatilausta täydennetään jääkaapin ohjeiden mukaisesti, ja drooni kuljettaa kauppakassin perille. Voisiko näin tapahtua?

Viimeistään nyt on aika unohtaa tieteistarinoiden uhkakuvat tuhoa tuovista koneista. Älykkäät koneet ovat päinvastoin paras vaihtoehtomme tuhon välttämiseen. Koneiden avulla voimme onnistua niissä systeemisissä muutoksissa, joita ilmastonmuutos meiltä edellyttää. Voidaan puhua kitsastelun teknologiasta, jossa koneiden yli-inhimillinen laskuteho valjastetaan logistiikkaketjujen ja kiertotalouden optimointiin sekä energiankulutuksen vähentämiseen.

Koneet, joilla pelastamme planeetan kuvaa, miten rakennamme vähähiilisen maailman ja mullistamme teollisen tuotannon ja liikkumisen niin maalla, merellä kuin ilmassa. Kirja pursuaa mielikuvitusta kutkuttavia tulevaisuudennäkymiä, jotka ovat mahdollisia, jos vain tartumme niihin. On aika kuvitella toisin!

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Mikael Wahlström

Mikael Wahlström, valtiotieteiden tohtori ja sosiaalipsykologian dosentti, on tutkimusryhmän johtaja Teknologian tutkimuskeskus VTT:llä.
sydan-vihrea

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Vieritä ylös