Kirjat

Joni Kämäräinen

Koneoppimisen perusteet

Koneoppimisen perusteet

Kustantajan hinta

32,00 

Joni Kämäräinen

Koneoppimisen perusteet

Tekoälysovellukset internetin hakukoneista ja boteista itseajaviin autoihin ja kasvojentunnistukseen perustuvat kaikki koneoppimiseen. Koneoppiminen ja siihen sisältyvä syväoppiminen ovat meistä jokaisen arkea koskettavien tietoteknisten mullistusten ytimessä. Koneoppimisen perusteet on johdatus tähän teknologiaan ja sen toimintaperiaatteisiin.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 8/2023

Otatieto-sarja
ISBN 9789516723795
Nidottu
188 sivua, kuvitettu
KL 61, K
Kansi: Leena Kilpi

Tekoälysovellukset internetin hakukoneista ja boteista itseajaviin autoihin ja kasvojentunnistukseen perustuvat kaikki koneoppimiseen. Koneoppiminen ja siihen sisältyvä syväoppiminen ovat meistä jokaisen arkea koskettavien tietoteknisten mullistusten ytimessä.

Pohjimmiltaan koneoppimisessa on kyse siitä, että ohjelma oppii sille annetun esimerkkiaineiston avulla tavan, jolla ratkaista uusia ja ennalta määrittämättömiä ongelmia. Näin koneoppiminen lisää algoritmien rinnalle uuden välineen ohjelmoijan työkalupakkiin.

Koneoppimisen perusteet on johdatus tähän teknologiaan ja sen toimintaperiaatteisiin. Samalla se opettaa lukijan tunnistamaan, minkälaisiin ongelmiin koneoppiminen tarjoaa parhaan ratkaisun, ja valitsemaan kulloinkin sopivimman koneoppimismenetelmän. Kirja sisältää runsaasti tehtäviä sekä esimerkkiaineistoa, jonka koodit ovat vapaasti ladattavissa.

Kirjoittajat / toimittajat

Joni Kämäräinen

Joni Kämäräinen on signaalinkäsittelyn professori Tampereen yliopistossa. Hänen tutkimusalojaan ovat erityisesti tietokonenäkö, robottinäkö ja robottien oppiminen.

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top