Kirjat

Sirpa Tani, Hannele Cantell, Markus Hilander & Heikki Jutila

Maantiede – maailmantiede

Ympäristö ja ihminen vuorovaikutuksessa

Maantiede – maailmantiede

Kustantajan hinta

34,00 

Sirpa Tani, Hannele Cantell, Markus Hilander & Heikki Jutila

Maantiede – maailmantiede

Ympäristö ja ihminen vuorovaikutuksessa

Ilmastonmuutoksen, luontokadon ja globalisaation kaltaiset ilmiöt vaikuttavat väistämättä ihmisten arkeen. Maantiede on oppiaineena ainutlaatuinen niiden tarkasteluun, koska siinä yhdistyvät luonnontieteiden ja ihmistieteiden tavat tarkastella maailmaa. Maantiede – maailmantiede kertoo, miten maantieteen avulla voidaan ymmärtää monimutkaisia ilmiöitä, jotka vaikuttavat elämään sekä paikallisesti että globaalisti.

Kirjan tiedot

2023
ISBN 9789523452466
Nidottu
310 sivua, kuvitettu
KL 40
Kansi: Jussi Jääskeläinen

Ilmastonmuutoksen, luontokadon ja globalisaation kaltaiset ilmiöt vaikuttavat väistämättä ihmisten arkeen. Maantiede on oppiaineena ainutlaatuinen niiden tarkasteluun, koska siinä yhdistyvät luonnontieteiden ja ihmistieteiden tavat tarkastella maailmaa.

Maantiede – maailmantiede kertoo, miten maantieteen avulla voidaan ymmärtää monimutkaisia ilmiöitä, jotka vaikuttavat elämään sekä paikallisesti että globaalisti. Maailman tilaan liittyvien suurten haasteiden esittelyn lisäksi kirjassa taustoitetaan kattavasti maantieteen keskeisiä käsitteitä ja näkökulmia. Esille nousevat muun muassa maantieteen rooli arkielämässä sekä sen opetuksen ja opiskelun tärkeys osana arvokasvatusta.

Teos avaa lukijalle maantieteen merkityksen tieteenalana ja koulun oppiaineena sekä tarjoaa keinoja ympäristön ja ihmisen moniulotteisen vuorovaikutuksen tarkasteluun. Mukana on myös asiantuntijahaastatteluja, jotka syventävät näkökulmia ja tarjoavat kiinnostavan kurkistuksen maantieteen tutkijoiden työhön.

Kirjoittajat / toimittajat

Hannele Cantell

Hannele Cantell, KT, FM, on maantieteen didaktiikan vanhempi yliopistonlehtori ja maantieteen didaktiikan dosentti Helsingin yliopistossa.

Markus Hilander

Markus Hilander, FT, on ympäristökasvatuksen yliopistonlehtori Helsingin yliopistossa.

Heikki Jutila

Heikki Jutila, FL, on maantiedon ja biologian lehtori Kaarilan koulussa Tampereella.

Sirpa Tani

Sirpa Tani, FT, on maantieteen ja ympäristökasvatuksen professori Helsingin yliopistossa.

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top