Kirjat

Marjatta Kalliala

Paras leikkini

Muumiohipasta vakoojaoraviin

Paras leikkini

Kustantajan hinta

34,00 

Marjatta Kalliala

Paras leikkini

Muumiohipasta vakoojaoraviin

Paras leikkini pohjautuu satoihin erilaisia leikkejä kuvaaviin kertomuksiin, joita ovat kirjoittaneet leikkijät itse. Tarinat tavoittavat leikkien hauskuuden ja jännityksen ainutlaatuisella tavalla.

Kirjan tiedot

2022
ISBN 9789523451889
Sidottu
414 sivua
KL 79.84
Kansi: Jussi Jääskeläinen
Kannen piirrokset: Aamos Finne

Mitä tekevät krokotiilisankarit? Kuinka kuumaa on lumipallosaunassa? Mitä tapahtuu, kun leikitään käsijalkahoosiannaa?

Paras leikkini pohjautuu satoihin erilaisia leikkejä kuvaaviin kertomuksiin, joita ovat kirjoittaneet leikkijät itse. Oman lapsuuden paras leikki on voinut olla tuttu kisailu kavereiden kanssa tai jotain aivan erityistä ja itse keksittyä. Tarinat tavoittavat leikkien hauskuuden ja jännityksen ainutlaatuisella tavalla.

Teos laajentaa ja syventää käsitystä leikistä elämää kantavana voimana sekä kuvaa, miten tärkeää vapaa ja tuotteistamaton leikki on leikkijöilleen. Tällaista leikkiä ei voi korvata millään muulla. Siksi on tarpeen vaalia leikin vaatimaa tilaa ja mielentilaa, kun lasten ajankäyttö on muuttumassa muun muassa digitalisaation ja luontosuhteen haurastumisen vuoksi.

Lapsille merkitykselliset leikit auttavat ymmärtämään, mitä kenties olemme menettämässä, mitä on tullut tilalle ja mistä on hyvä pitää kiinni. Paras leikkini avaa näkökulmia leikkien muutokseen ja pysyvyyteen, ja samalla se virittää myös lukijan muistelemaan omia parhaita leikkejään.

Kirjoittajat / toimittajat

Marjatta Kalliala 

Marjatta Kalliala, FT, on Helsingin yliopiston dosentti, joka on laajasti ja syvästi kiinnostunut leikistä tutkijana ja leikkijänä.

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top