Kirjat

Risto Heiskala, Jari Aro, Olli Herranen & Riku Viitamäki

Suomen kolmas tasavalta

Hallitsemistapa EU-aikakaudella

Suomen kolmas tasavalta

Kustantajan hinta

38,00 

Risto Heiskala, Jari Aro, Olli Herranen & Riku Viitamäki

Suomen kolmas tasavalta

Hallitsemistapa EU-aikakaudella

Suomen kolmas tasavalta kertoo, millaiseksi Suomen hallitsemistapa muuttui maan liittyessä vuonna 1995 Euroopan unioniin. Laajan haastatteluaineiston perusteella teos piirtää kokonaiskuvan suomalaista Eurooppa-politiikkaa muotoilevasta poliittis-hallinnollisesta eliitistä – sen jäsenten taustoista, näkemyksistä ja työskentelykulttuurista.

Kirjan tiedot

2022
ISBN 9789523451841
Nidottu
460 sivua
KL 30.1, 32
Kansi: Hanna Lahti

Kun maailmalla puhkeaa kriisi, Suomen pääministeri matkustaa Brysseliin. Huippukokousten ja muiden korkean tason tapaamisten saamasta näkyvyydestä huolimatta julkista keskustelua leimaa sitkeästi puutteellinen ymmärrys siitä, kuinka merkittävä vaikutus Euroopan unionilla on Suomen sisä- ja ulkopolitiikkaan.

Suomen kolmas tasavalta kertoo, millaiseksi Suomen hallitsemistapa muuttui maan liittyessä vuonna 1995 Euroopan unioniin. Laajan haastatteluaineiston perusteella teos piirtää kokonaiskuvan suomalaista Eurooppa-politiikkaa muotoilevasta poliittis-hallinnollisesta eliitistä – sen jäsenten taustoista, näkemyksistä ja työskentelykulttuurista. Haastateltujen joukossa on muun muassa komissaareja ja muita EU:n huippuvirkailijoita, eurokansanedustajia, kansliapäälliköitä sekä ministereitä.

Ilmastonmuutoksen, pandemioiden ja sotilaallisten konfliktien kaltaisten kohtalonkysymysten ratkaisemisessa Euroopan unioni on avainasemassa. Siksi on syytä tietää, ketkä Suomen asioita EU-elimissä ajavat – ja miten.

Kirjoittajat / toimittajat

Jari Aro

Jari Aro, YTT, on Euroopan unionin tutkimukseen erikoistunut sosiologi.

Risto Heiskala

Risto Heiskala on Tampereen yliopiston sosiologian professori ja tutkijakollegiumin monivuotinen johtaja. Maalaus: Olga Malytcheva

Olli Herranen

Olli Herranen, YTT, on tutkija Helsingin yliopistossa.

Riku Viitamäki

Riku Viitamäki, YTM, on kansainvälisen politiikan tohtoriopiskelija Tampereen yliopistossa.

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top