Kirjat

Ilari Taskinen

Terveiseni täältä jostakin

Suomalaissotilaiden kirjeenvaihto talvi- ja jatkosodassa

Terveiseni täältä jostakin

Kustantajan hinta

36,00 

Ilari Taskinen

Terveiseni täältä jostakin

Suomalaissotilaiden kirjeenvaihto talvi- ja jatkosodassa

Terveiseni täältä jostakin on koskettava kuvaus suomalaissotilaiden kirjeenvaihdosta, josta muodostui elämänlanka sodan rasitusten ja surujen keskellä. Kirjeiden avaama ainutlaatuinen näkymä ihmisten tunteisiin ja kokemuksiin muistuttaa siitä inhimillisestä puolesta, joka sodan aikana jää varjoon – nykyäänkin.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 8/2024

ISBN 9789523452855
Sidottu
Noin 300 sivua
KL 92.7
Kansi: Emmi Kyytsönen

”Nuoruus menee sodan jalkojen alla. Voi meitä nuoria.”

Näin kirjoitti karjalainen Katjusa Lauri-nimiselle sotilaalle jatkosodan lopulla vuonna 1944. Sotavuosien aikana Lauri oli kirjeenvaihdossa myös monien muiden ihmisten kanssa: ihastusten, kavereiden, tuttavien, perheenjäsenten.

Terveiseni täältä jostakin on koskettava kuvaus suomalaissotilaiden kirjeenvaihdosta, josta muodostui elämänlanka sodan rasitusten ja surujen keskellä. Miehet eivät kirjoittaneet vain kotiin perheilleen tai rakastetuilleen vaan myös esimerkiksi kavereilleen toisissa taisteluyksiköissä. Sotilailla oli kirjeystävinä myös tuntemattomia naisia, joille heidän oli usein helpompi avautua peloistaan ja vaikeuksistaan kuin läheisilleen.

Suomalaiset kirjoittivat talvi- ja jatkosodan vuosina yli miljardi kirjettä. Niiden avaama ainutlaatuinen näkymä ihmisten tunteisiin ja kokemuksiin muistuttaa siitä inhimillisestä puolesta, joka sodan aikana jää varjoon – nykyäänkin.

Kirjoittajat / toimittajat

Ilari Taskinen

Ilari Taskinen, FT, on tutkijatohtori Kokemuksen historian huippuyksikössä ja Tutkijakollegiumissa Tampereen yliopistossa. Hänen tutkimuskohteitaan ovat sota-ajan ihmissuhteet ja kokemukset.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top