Kirjat

Pasi Tuunainen

Sodan maantiede

Maaston ja olosuhteiden vaikutus sodankäyntiin 1850-luvulta nykypäivään

Sodan maantiede -kansi

Kustantajan hinta

36,00 

Pasi Tuunainen

Sodan maantiede

Maaston ja olosuhteiden vaikutus sodankäyntiin 1850-luvulta nykypäivään

Sodan maantiede analysoi, millä tavoin erilaiset maantieteelliset tekijät ovat vaikuttaneet maasotatoimien johtamiseen, kulkuun ja lopputuloksiin eri puolilla maailmaa sekä Suomessa. Maaston ja olosuhteiden merkitystä havainnollistavat runsaat esimerkkitapaukset eri aikakausilta. Download the English presentation of the book HERE.

Kirjan tiedot

2023
ISBN 9789523452244
Sidottu
445 sivua, kuvitettu
KL 90.3, 39.4
Kansi: Ville Karppanen

Viidakot, vuoristot, mutaiset tasangot ja ylipääsemättömät virrat. Maailman sotahistoriassa tunnetaan useita esimerkkejä, joissa suurvallat tai materiaalisesti ja teknisesti ylivoimaiset armeijat ovat joutuneet vaikeuksiin epäsuotuisan ympäristön vuoksi.

Sodan maantiede analysoi, millä tavoin erilaiset maantieteelliset tekijät ovat vaikuttaneet maasotatoimien johtamiseen, kulkuun ja lopputuloksiin eri puolilla maailmaa sekä Suomessa. Kun otetaan huomioon taistelupaikkojen maaperä, pinnanmuodot, ilmasto-olot, kasvillisuus, säätila ja näkyvyys, voidaan selittää monia yllättäviä menestyksiä sekä erikoisilta tuntuvia ja huonosti päättyneitä sotatoimia.

Maaston ja olosuhteiden merkitystä havainnollistavat runsaat esimerkkitapaukset eri aikakausilta Krimin sodasta maailmansotiin ja kylmän sodan yhteenotoista Lähi-idän kaupunkitaisteluihin. Miksi ulkomailla kavahdettiin Karjalan ja Kainuun metsiä? Millä tavoin tunneliverkostot vaikuttivat Vietnamin sodan kulkuun? Millainen on ollut vaikeakulkuisen maaston ja vesistöjen rooli Ukrainassa käydyissä kamppailuissa?

Kirjoittajat / toimittajat

Pasi Tuunainen

Pasi Tuunainen, FT, reservin majuri, on Itä-Suomen ja Oulun yliopistojen sotahistorian dosentti, Maanpuolustuskorkeakoulun sotataidon historian dosentti sekä useasti palkittu tietokirjailija. Kuva Varpu Heiskanen / Itä-Suomen yliopisto

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top