Kirjat

Pasi Tuunainen

Sodan maantiede

Maaston ja olosuhteiden vaikutus sodankäyntiin 1850-luvulta nykypäivään

Sodan maantiede -kansi

Kustantajan hinta

36,00 

Pasi Tuunainen

Sodan maantiede

Maaston ja olosuhteiden vaikutus sodankäyntiin 1850-luvulta nykypäivään

Sodan maantiede analysoi, kuinka paljon erilaiset maantieteelliset tekijät ovat vaikuttaneet maasotatoimien johtamiseen, kulkuun ja lopputuloksiin. Maaston ja olosuhteiden merkitystä havainnollistavat runsaat esimerkkitapaukset eri aikakausilta ja eri puolilta maailmaa.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 2/2023

ISBN 9789523452244
Sidottu
noin 420 sivua, kuvitettu
KL 90.3, 39.4
Kansi: Ville Karppanen

Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Viidakot, vuoristot, mutaiset tasangot ja ylipääsemättömät virrat. Maailman sotahistoriassa tunnetaan useita esimerkkejä, joissa suurvallat tai materiaalisesti ja teknisesti ylivoimaiset armeijat ovat joutuneet vaikeuksiin epäsuotuisan ympäristön vuoksi.

Sodan maantiede analysoi, kuinka paljon erilaiset maantieteelliset tekijät ovat vaikuttaneet maasotatoimien johtamiseen, kulkuun ja lopputuloksiin. Kun otetaan huomioon taistelupaikkojen maaperä, pinnanmuodot, ilmasto-olot, kasvillisuus, säätila ja näkyvyys, voidaan viimein selittää monia yllättäviä menestyksiä sekä erikoiselta tuntuvia ja huonosti päättyneitä sotatoimia.

Maaston ja olosuhteiden merkitystä havainnollistavat runsaat esimerkkitapaukset eri aikakausilta ja eri puolilta maailmaa Krimin sodasta maailmansotiin ja kylmän sodan yhteenotoista Syyrian ja Irakin kaupunkitaisteluihin. Miksi ulkomailla kavahdettiin Karjalan ja Kainuun metsiä? Millä tavoin tunneliverkostot vaikuttivat Vietnamin sodan kulkuun? Millainen on ollut maaston rooli Ukrainassa käydyissä kamppailuissa?

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Pasi Tuunainen

Pasi Tuunainen, FT, reservin majuri, on Itä-Suomen ja Oulun yliopistojen sotahistorian dosentti, Maanpuolustuskorkeakoulun sotataidon historian dosentti sekä useasti palkittu tietokirjailija. Kuva Varpu Heiskanen / Itä-Suomen yliopisto
sydan-vihrea

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Vieritä ylös