Ohjelmamme Jyväskylän kirjamessuilla 2023

Kirjamessujen logo ja lukeva henkilö

Marraskuun lopussa Jyväskylässä vietetään tuttuun tapaan kirjallisuuden juhlaa kirjamessujen muodossa. Tervetuloa kirjojen täyttämään kulttuuriviikonloppuun Paviljonkiin 25.–26.11.!

Löydät huipputarjouksia vilisevän kirjavalikoimamme Rosebudin osastolta. Omaan hyllyyn napattavien löytöjen penkomisen sekä tietysti joululahjakirjojen valinnan lisäksi kannattaa vilkaista ohjelmalavoille. Kirjamessuohjelmassa ovat nimittäin mukana Tiina Sihto ja Paula Vasara toimittamallaan ajankohtaisella teoksella Hoivan pimeä puoli, Tuomas Tepora Mannerheimin myyttiä käsittelevällä kirjallaan Sankari ja antisankari sekä Jyrki Nissi keskiajan maailmaan sukeltavalla Kuolema keskiajalla -teoksella. Tutustu aikatauluihin tarkemmin alta. Nähdään Jyväskylässä!

Kirjamessujen sivuille >>

Gaudeamuksen ohjelma Jyväskylän kirjamessuilla 2023

 

La 25.11. klo 13.00 Hoivan pimeä puoli, Jyväsjärvi-lava
Tiina Sihto & Paula Vasara
Hoivaaminen voidaan kokea palkitsevana, mutta pahimmillaan hoiva saattaa olla myös velvoittavaa ja raskasta sekä viedä tekijänsä psyykkisesti, fyysisesti ja emotionaalisesti äärirajoille. Ongelmilla on laajoja vaikutuksia yksilölle ja yhteiskunnalle.

Su 26.11. klo 13.00 Kuolema keskiajalla, Silta-lava
Jyrki Nissi
Vahakynttilät palavat, suitsuke tuoksuu, pappi lausuu latinaa. Rajujen ruttoaaltojen myötä kuolemalla ja kuolinhetkellä oli merkittävä uskonnollinen ja kulttuurinen rooli myöhäiskeskiajan Euroopassa. Ajasta löytyy myös yhtäläisyyksiä nykypäivään.

Su 26.11. klo 13.30 Sankari ja antisankari, Silta-lava
Tuomas Tepora
Mielikuvien myyttinen sotasankari, päälahtari, aristokraatti ja kosmopoliitti sekä seksualisoitu suurmies. Mannerheim on herättänyt voimakkaita mielipiteitä ja rajuja kiistoja. Marsalkan valtavaa henkilökulttia on rakennettu jo vuosisadan ajan.

Lue myös nämä

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top