Kirjat

Maijaliisa Erkkola, Riikka Pajulahti & Tiina Konttila

Kestokamujen yllätysjuhlat

Sambuuseja ja salapoliiseja

Kestokamujen yllätysjuhlat -kansi

Kustantajan hinta

29,00 

Maijaliisa Erkkola, Riikka Pajulahti & Tiina Konttila

Kestokamujen yllätysjuhlat

Sambuuseja ja salapoliiseja

Kestokamut ovat koolla jälleen! Selmi kutsuu tutut kaverit kevätlomalle isovanhempiensa luo Lappiin. Suunnitelmissa on yllättää mummu ikimuistoisilla 70-vuotissynttäreillä. On vain yksi pulma: päivänsankaria ei löydy mistään. Kestokamujen yllätysjuhlat kokoaa värikkään joukon juhlapöydän ääreen jakamaan makuelämyksiä sekä tietoa erilaisista ruokakulttuureista.

Kirjan tiedot

2024
ISBN 9789523452503
Sidottu
48 sivua, kuvitettu
KL L68.25, L85.22
Kansi: Tiina Konttila

Kestokamut ovat koolla jälleen!

Selmi kutsuu tutut kaverit kevätlomalle isovanhempiensa luo Lappiin. Suunnitelmissa on yllättää mummu ikimuistoisilla 70-vuotissynttäreillä. On vain yksi pulma: päivänsankaria ei löydy mistään.

Kestokamut ovat heti valmiina salapoliiseiksi. Alkaa vauhdikas kaksoisoperaatio, jossa etsitään mummua tunturista ja valmistellaan juhlia kädet taikinassa. Onneksi apuvoimia saapuu niin Virosta kuin Alankomaistakin. Selviääkö arvoitus mummun nuoruudenystävien vinkkien avulla? Houkuttelisiko silakkalaatikon tai somalialaisten sambuusien tuoksu karkulaisen kotiin?

Kestokamujen yllätysjuhlat kokoaa värikkään joukon juhlapöydän ääreen jakamaan makuelämyksiä sekä tietoa erilaisista ruokakulttuureista. Jo Suomen sisältä löytyy kauhakaupalla monimuotoisuutta, mutta toisaalta eri puolilla maailmaa herkutellaan samanlaisillakin ruokalajeilla.

Kirja on suunnattu erityisesti lapsille 5-vuotiaista alkaen.

Kirjoittajat / toimittajat

Maijaliisa Erkkola

Maijaliisa Erkkola on Helsingin yliopiston ravitsemustieteen professori. Hän tutkii muun muassa lasten ravitsemusta ja on mukana laatimassa pohjoismaisia ravitsemussuosituksia. Kuva: Veikko Somerpuro.

Tiina Konttila

Tiina Konttila on kuvittaja ja sarjakuvantekijä, joka tunnetaan lempeän humoristisesta tyylistään.

Riikka Pajulahti

Riikka Pajulahti on ravitsemustieteen väitöskirjatutkija Helsingin yliopistossa. Hän työskentelee ruokakasvatusaiheiden parissa ja tutkii väitöskirjassaan lasten ravitsemusta.

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top