Menovinkit Tieteen päiville ja Tieteiden yöhön

Tieteen päivät 2023

Tieteen päivät on täällä taas! Kaikki tieteenalat kattavaa tapahtumaa vietetään 11.–15.1.2023 Helsingin yliopiston Porthaniassa ja Tiedekulmassa. Kiinnostavan ohjelman ohella tiedonnälkää voi tyynnyttää suuntaamalla edullisille kirjaostoksille. Porthanian ala-aulassa sijaitsevasta Gaudeamuksen pop-upista löydät niin uutuuskirjoja kuin aiempien vuosien teoksia tarjoushinnoin Tieteen päivien ajan.

Poikkea seuraamaan myös Tieteen päivien kahvilaohjelmaa Porthanian opettajien ruokalaan, jossa esiintyvät Tieteen päivien kirjan Alusta alkuun tekijöitä ja Vuoden historiateos -ehdokkuuden pokanneen Punapakolaiset-teoksen kirjoittanut Maria Lähteenmäki.

Ohjelmamme Tieteen päivillä

Alusta alkuun
ke 11.1. klo 14.30–15.00, Porthanian opettajien kahvila, Yliopistonkatu 3

Keskustelussa esitellään uutta Tieteen päivien kirjaa ja sen erilaisia näkökulmia Alku-teemaan. Kuinka Pähkinäsaaren rauhan raja näkyy nykypäivänä kulutuksessa ja varallisuudessa? Mitä on edessä antroposeenin jälkeen? Keskustelemassa Outi Fingerroos, Henry Pihlström ja Terhi-Anna Wilska. Haastattelijana Anna-Liisa Haavikko.

Punapakolaiset
to 12.1. klo 14.30–15.00, Porthanian opettajien kahvila, Yliopistonkatu 3

Suomen sisällissodan mainingeissa kaoottiselle Neuvosto-Venäjälle rynnisti satoja suomalaisia poliittisia siirtolaisia. Unelmat ja sokea usko tulevaisuuteen muuttuivat pian kuitenkin painajaiseksi. Millainen oli suomalaisnaisten kohtalo neuvostoyhteiskunnassa? Maria Lähteenmäkeä haastattelee Anna-Liisa Haavikko.

Lue lisää Tieteen päivistä tapahtuman sivuilta >>

Tieteiden yö

Olemme mukana myös torstaina 12.1. järjestettävässä Tieteiden yö -kaupunkitapahtumassa, joka kokoaa yhteen kiinnostavaa tiedeaiheita ohjelmaa. Tiedekirjojen yö -tapahtuman kirjakauppa Rosebud Sivullisessa (Kaisaniemenkatu 5, Helsinki) aloittaa arkeologi Minna Silver, joka kertoo teoksestaan Tutankhamonin salaisuudet klo 18.00 alkaen. Tapahtumassa kuullaan myös SKS:n, SKS Kirjojen ja Vastapainon julkaisuista. Vauhdikasta iltaa vetää toimittaja Juha Roiha.

Tiedekirjojen yö 12.1. klo 18.00

18.00: Tutankhamonin salaisuudet
Haastateltavana Minna Silver

18.30: Viikon eläimet
Haastateltavana Niko Kettunen

19.00: Uushenkisyys
Haastateltavana kirjan toimittajat Tiina Mahlamäki ja Minna Opas

19.30: Säädyttömät
Haastateltavana Johanna Annola

Järjestäjät: Gaudeamus, SKS, SKS Kirjat, Vastapaino

Seuraa striimiä >>

Lue lisää Tieteiden yöstä >>

Tervetuloa!

sydan150

Lue myös nämä

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top