Syksyn 2024 kirjakatalogi on julkaistu

Syksy 2024

Syksyn katalogimme on nähnyt päivänvalon! Gaudeamuksen tulevat tietokirjat tarjoavat tuttuun tapaan huolella puntaroitua tutkimustietoa Suomen ja maailmanhistoriasta sekä ajankohtaisista yhteiskunnallisista aiheista kaikille uteliaille lukijoille.

Suomalaissotilaiden koskettavasta kirjeenvaihdosta talvi- ja jatkosodassa (Ilari Taskisen Terveiseni täältä jostakin) kuljetaan suomalaisen matkaruoan pariin (Kanava-voittaja ja Finlandia-ehdokas Ritva Kyllin uutuus Ruokaa reissussa) ja painajaisunien historiaan (Kaarina Kosken, Marko Lambergin, Kirsi Kanervan ja Anu Korhosen kirjoittama ja toimittama Pohjoiset painajaiset) sekä perehdytään suomalaisiin talouskriiseihin (Jari Elorannan ja Roope Uusitalon toimittama Ankarat ajat).

Asiantuntijat tarkastelevat myös maailmanpolitiikan tapahtumien taustoja, kuten Yhdysvaltain politiikkaan vaikuttaneita ihmisiä ja ajatuksia (Markus Kantolan Aatteiden Yhdysvallat) sekä itäisen Välimeren ja Israelin vaiheita (Toni Alarannan Kreikka, Turkki ja jaettu Kypros ja Hannu Juusolan toinen, uudistettu laitos Israelin historiasta). Lisäksi avataan antiikin perintöä ja tutkimusta (Marke Ahosen, Mika Perälän ja Ville Vuolannon toimittama Antiikki ja me), kriittistä talouslukutaitoa (Hanna Ylöstalon, Heini Kinnusen, Emma Lambergin ja Inna Perheentupan Feminismiä talouteen) sekä ympäristökriisien torjumista ja niihin varautumista Tiedekulmapokkari-sarjan uusimmassa osassa (Mitä ilmasto muuttaa?).

Suomennoksena julkaisemme Mikael Pselloksen ainutlaatuisen keskiaikaisen silminnäkijäkuvauksen Bysantin keisarihovin kiehtovasta elämästä (Bysantin hovimies, suom. Paavo Hohti).

Tulevat kirjat pohtivat myös mm. lukemisen muutosta, historian käyttöä suomalaisuuden rakentamisessa, psyykkistä haavoittuvuutta työelämässä sekä monia muita polttavan ajankohtaisia teemoja – tärkeitä ammattikirjoja ja opiskelua tukevia teoksia tietenkään unohtamatta.

Teoksia voi tilata ennakkoon verkkokaupastamme 90 vuorokautta ennen arvioitua ilmestymispäivää. Jos haluat tilata luettelomme ilmaiseksi painettuna, voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen info@gaudeamus.fi. Katalogi on toki luettavissa myös digitaalisena täällä.

Tutustu syksyn tietokirjoihin ja tekijöihin sivuillamme >>

Selaa syksyn kirjoja verkkokaupassa >>

Lue myös nämä

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top