Tutustu syksyn 2023 uutuuskirjoihin

Kuvassa syksyn 2023 visuaalinen ilme: vihreällä taustalla on kirjapinoja, pylväs, rintapatsas sekä kaksi ihmistä.

Gaudeamuksen syksyn 2023 katalogi on nyt julkaistu! Uutuustietokirjat tarkastelevat tutkitun tiedon pohjalta ihmisiä ja yhteiskuntaa koskettavia ajankohtaisteemoja sekä kiehtovia historiallisia ilmiöitä antiikista 1930-luvulle asti.

Tulevissa teoksissa tutustutaan muun muassa kuoleman rooliin myöhäiskeskiajalla (Jyrki Nissin Kuolema keskiajalla), Kaarle Suuren valtakuntaan (Tommi P. Lankilan Antiikin viimeinen keisari), auringon merkitykseen ihmiskunnalle (Emilia Kilpuan ja Hannu Koskisen Aurinko – tuttu ja tuntematon tähtemme), ilmastokriisin selättämisessä hyödynnettäviin ihmismielen supervoimiin (Mira Hulkkosen Ilmasto-oivalluksia), Ruotsin ja Alankomaiden suurvaltayhteistyöhön (Kaarle Wirran, Katja Tikan, Henri M. Hannulan ja Kalle Kananojan Suurvallan rakentajat) sekä sotienvälisen Suomen pelikulttuuriin (Jaakko Suomisen Pajatsosta pöytätennikseen).

Lisäksi perehdytään esimerkiksi Suomen huippujohtajien ajatusmaailmaan, matkustetaan koronapandemian muuttamassa Euroopassa, tarjotaan ajatuksia parempaan päihdepolitiikkaan, pohditaan vaikeiden keskusteluiden käymistä ja selvitetään niin pseudotieteen olemusta, islamilaisen oikeuden historiaa kuin ihmisten arvokkuuden kokemuksia. Humanismia tarkastellaan syksyllä sekä humanistisen tutkimuksen merkityksen että humanistien monien urapolkujen kautta. Gaudeamuksen klassikkosuomennosten valikoima taas karttuu Toivo J. Holopaisen kääntämällä Tuomas Akvinolaisen Summa theologiaen alkuosalla Jumalan olemassaolo, ominaisuudet ja toiminta sekä Virpi Mäkisen ja Elina Vuolan toimittamalla teoksella Naiset pyhyyden tulkkeina.

Tutustu tarkemmin kaikkiin syksyn upeisiin kirjoihimme täällä. Voit myös tilata teoksia ennakkoon verkkokaupasta 90 vuorokautta ennen arvioitua ilmestymispäivää.

Tilaa katalogimme

Uutta digitaalista luetteloamme pääset selaamaan täällä. Voit myös tilata sen itsellesi painettuna ilmaiseksi lähettämällä meille viestiä osoitteeseen info@gaudeamus.fi.

Katso syksyn uutuuskirjat >>

Verkkokauppaan >>

Lue myös nämä

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top